RSI komt vaak door seks

Array

R.S.I. oftewel ‘eeen muisarm’ zou ontstaan doordat mensen te lang in 1 houding achter de computer zitten of anderzins lang achter mekaar hun polsen belasten. Dat laatste klopt. Nieuw onderzoek wijst uit dat seks de hoofdboosdoener is. Op je polsen steunen en veel dezelfde bewegingen maken tijdens het vrijen kan het carpaal-tunnelsyndroom, beter bekend als muisarm, veroorzaken. Het is een van de meest voorkomende problemen aan de pols, het AD citeert onderzoeker John Zenian. Zo heeft de onderzoeker ontdekt dat de stijging van het aantal RSI-patienten samenvalt met de lancering van het medicijn Viagra dat bij erectiestoornissen wordt toegeschreven. Daarbij zorgt toenemende vetzucht tijdens het vrijen nog eens voor extra gewicht op de polsen, is de wat dunne verklaring van Zenian.

“Seks is de meest wijdverspreide activiteit dat beide handen tegelijkertijd vereist. Ik merk vooral op dat steeds meer mannen van middelbare leeftijd met dit syndroom te maken hebben, tien jaar geleden begonnen artsen aan hen deze medicatie voor te schrijven om erectiestoornissen te verhelpen.”

De zenuwen raken bekneld, wat pijn en gevoelloosheid veroorzaakt. 1 op de 20 mensen krijgt er mee te maken. Vooral de klassieke missionarishouding zet de polsen van de man onder druk, wat kan resulteren in een overbelasting en scheurtjes en op den duur in het carpaal-tunnelsyndoom.

Bron: RTL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen