Door berichtgeving en de vele externe reacties is bij ziekenhuismedewerkers Lievensberg een gevoel van onveiligheid is ontstaan

Betrokkenen laten incident achter zich, Lievensberg ziekenhuis blijft terughoudend
Op vrijdag 8 januari 2010 heeft zich in het Lievensberg ziekenhuis een incident voorgedaan. Een groot aantal emotionele familieleden en bekenden van een ernstig zieke patient creeerde onrust op de spoedeisende hulp en IC-afdeling.
Conform het vastgestelde ziekenhuisbeleid is de assistentie van de politie ingeroepen. In goed overleg met en op verzoek van de Raad van Bestuur van Lievensberg heeft de politie zich hierbij terughoudend opgesteld. De afgelopen week heeft de Raad van Bestuur samen met de meest betrokken medewerkers teruggekeken op dit incident. Opnieuw is daarbij vastgesteld dat het voorval geen aanleiding geeft tot het doen van aangifte. Wel blijkt dat door het voorval, de berichtgeving en de vele externe reacties bij ziekenhuismedewerkers een gevoel van onveiligheid is ontstaan.
De Raad van Bestuur is de eerstverantwoordelijke voor het creeren van een veilige werkomgeving voor de ziekenhuismedewerkers. Voor het versterken van het veiligheidsgevoel van de medewerkers zal een aantal aanvullende maatregelen genomen worden. Voor de ziekenhuismedewerkers telt op de eerste plaats de zorg voor de patient. De betrokkenen hebben het incident achter zich gelaten en hopen zich vanaf nu weer volledig te richten op de patientenzorg. Dit persbericht is de enige externe kennisgeving vanuit het Lievensberg ziekenhuis.

Bron: Lievensberg ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen