IGZ en Kies Beter werken wel goed samen

Vorige week stond het bericht op deze site, dat ziekenhuizen zowel voor Kiesbeter.nl als voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) data moeten verzamelen. In de Julius Masterclass Kwaliteit en Financien van Zorg werd op donderdag 7 januari gediscussieerd of dit niet anders kan. De vraag was toen of IGZ, het project Zichtbare Zorg (ZiZo) en kiesbeter.nl als eenheid kunnen optreden, zodat maar één keer data hoeven te worden verzameld. Dat bespaart tijd voor de ziekenhuizen.

Annemarie van Rijn werkt bij het RIVM als product manager voor kiesbeter.nl. Zij schrijft: Dit stukje klopt totaal niet. Want ten eerste ZiZo verzamelt kwaliteitsgegevens. Deze gegevens kunnen door veel partijen afgenomen worden. Het klopt dat kiesBeter.nl een van de afnemers is. Ten tweede verschijnt op de website van KiesBeter.nl al jaren de basisset presentatie indicatoren van de IGZ. Dit blijven we doen. Ik snap dus niet waar de zin vandaan komt dat wij die gegevens niet mogen tonen. Hoezo moeten KiesBeter en de IGZ op een lijn komen? Nogmaals wij hebben al jaren een  zeer goed contact met de IGZ.

Tot zover deze ingezonden brief. Ik bied Annemarie van Rijn mijn excuses aan. In de Julius Masterclass zat de pijn in het dubbelwerk voor het project Zizo en de Inspectie. In het bericht worden het project Zizo en kiesbeter.nl ten onrechte aan elkaar gelijk gesteld.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen