Het Jeroen Bosch Ziekenhuis start spataderpoli

Array

Dermatologen en vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn gestart met een spataderpolikliniek. Door de nauwe samenwerking worden patienten sneller en nog beter geholpen. Door de spataderzorg in een speciale polikliniek te bundelen, biedt het Jeroen Bosch Ziekenhuis een compleet en kwalitatief sterk pakket aan spataderzorg.

De specialismen Chirurgie en Dermatologie vullen elkaar perfect aan. De vaatchirurgen laseren of opereren de stamaderen. De overige behandelingen worden door beide vakgroepen gedaan, zoals het inspuiten van spataderen met vloeistof of schuim. Of het weghalen van kleinere spataderen, onder plaatselijke verdoving. Daarnaast behandelen de dermatologen in het cosmetische spreekuur de kleine (resterende) spatadertjes met laser of inspuitingen. Dit cosmetisch spreekuur wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraars.Binnen een week
Huisartsen kunnen patienten met spataderen (varices) gericht naar de Spataderpolikliniek doorverwijzen. Patienten worden als eerste door een intake medewerker geholpen. Deze neemt samen met de patient een vragenlijst door om na te gaan of de patient het beste als eerste door de vaatchirurg of door de dermatoloog kan worden gezien. De afspraak voor het vaatonderzoek en zo mogelijk aansluitend het gesprek met de chirurg of dermatoloog worden voor de patient ingepland. Tijdens het eerste consult worden de resultaten van het onderzoek besproken, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Op dit moment is er geen wachttijd. Patienten kunnen binnen een week terecht en weten meteen waar ze aan toe zijn.


Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio
’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Endoscopische Chirurgie, Cardiovasculaire geneeskunde en Transmurale zorg.

Recente artikelen