Cannabis in de VS voorgeschreven bij ADHD

0
281

In veertien Amerikaanse staten krijgen kinderen die aan ADHD lijden, cannabis voorgeschreven. In deze gebieden van de VS is het inmiddels toegestaan om cannabis uit te delen voor medische doeleinden.Cannabis wordt vaak gebruikt om symptomen van ADHD zoals onrust en slaapproblemen te bestrijden. Het nadeel van cannabis is dat de concentratieproblemen van ADHD erdoor toenemen. Cannabis doet de gunstige effecten van stimulantia op de concentratie dus teniet. Het effect van de medicatie kan bij gelijktijdig gebruik van cannabis bovendien niet goed worden beoordeeld. Voor de veel voorkomende slaapproblemen bij ADHD is melatonine waarschijnlijk een beter middel, hoewel meer onderzoek hiernaar nodig is.

Bijkomend probleem is wel dat veel scholieren hun voorgeschreven cannabis niet zelf gebruiken, maar gewoon een handeltje in cannabis opzetten.