Tergooiziekenhuizen Hilversum en Advanced Medical Diagnostics kondigen installatie van tweede HistoScanningâ„¢-systeem aan

0
712

Waterloo, Belgie (26 januari 2010): Advanced Medical Diagnostics SA, een privébedrijf dat innovatieve, computerondersteunde oplossingen (HistoScanning™) ontwikkelt die de diagnostische interpretatie van ultrasone scans verbeteren, kondigde vandaag aan dat er een tweede HistoScanning-systeem is geïnstalleerd in Tergooiziekenhuizen, locatie Blaricum (Nederland). HistoScanning™ is een innovatieve, gepatenteerde technologie voor de differentiering, karakterisering en visualisering van weefseltypes in vaste organen. De technologie steunt op de analyses van teruggekaatste ultrasone golven en heeft tot doel om artsen te ondersteunen bij de diagnose en behandelingsbeslissingen.

Prostate HistoScanningâ„¢, dat in Europa wordt gelanceerd, is een specifiek product dat de behandeling ondersteunt van mannen met prostaatkanker of een vermoeden van deze aandoening. HistoScanningâ„¢ voor borsten, schildklier en eierstokken is in ontwikkeling.

Tergooiziekenhuizen, locatie Hilversum installeerde zijn eerste Prostate HistoScanning™- systeem in december 2008. Een jaar en driehonderd patienten verder heeft het Tergooiziekenhuis besloten het gebruik van HistoScanning uit te breiden en een tweede HistoScanning-systeem in het ziekenhuis van Blaricum te installeren. Dr. Bram Zeijlemaker, uroloog bij Tergooiziekenhuizen, ziet heel wat voordelen in HistoScanning. Op basis van zijn ervaring ondergaan alle patienten met een verhoogde PSA en zonder eerdere diagnose van prostaatkanker HistoScanning voor er biopten worden genomen. HistoScanning detecteert en visualiseert het gedifferentieerde weefsel, dat in het rood wordt weergegeven op het scherm. Volgens Dr. Bram Zeijlemaker “beperkt de informatie van HistoScanning het risico dat men bij de biopsie een laesie over het hoofd ziet, evenals het aantal biopsieen dat door de patholoog moet worden onderzocht”.

“Ook maakt HistoScanning het mogelijk om een reeks resultaten in de loop van de tijd te vergelijken en de groei van een laesie in de prostaat te volgen. Dit is vooral van belang voor patienten die voor een beleid van ‘actief volgen’ hebben gekozen.”

Dr. Zeijlemaker is ook van mening dat HistoScanning een rol kan spelen bij de planning van chirurgische ingrepen: “HistoScanning kan de uroloog meer informatie geven over de locatie van de tumor zodat hij de chirurgische marges beter kan bepalen en kan inschatten of zenuwsparende radicale prostatectomie tot de mogelijkheden behoord.”

Tergooiziekenhuizen, heeft HistoScanning geïntroduceerd om de kwalteit van leven van patienten te verbeteren.

Dr. Dror Nir, uitvinder van HistoScanning en CEO van AMD, zei: “Het is altijd een uitdaging om een nieuwe technologie te introduceren, zeker als het om iets als HistoScanning gaat”.

Dr. Bram Zeijlemaker heeft het afgelopen jaar intensief met HistoScanning gewerkt en heeft als een van de eerste gebruikers van het systeem de kracht van HistoScanning kunnen ervaren. Het doet me veel plezier om met Bram te kunnen samenwerken en ik ben er zeker van dat we nog veel zullen horen over dit  van hoogstaande kwaliteits centrum: Tergooiziekenhuizen.”

Over AMD
Advanced Medical Diagnostics Holding is een onderneming, gevestigd in Waterloo (Belgie) die zich richt op een betere diagnose en behandeling van kankerpatienten, en dat op een betekenisvolle en kosteffectieve wijze. Een dynamisch, multicultureel team van dertig ervaren wetenschappers, ingenieurs en business professionals zet zich in om HistoScanningâ„¢ bij medische specialisten en hun patienten over de hele wereld te brengen.

HistoScanningâ„¢ is een handelsmerk van Advanced Medical Diagnostics SA, Waterloo, Belgie.