Boek Gezond slank met Dr. Frank een succes

Array

Op 21 januari verscheen het eerste boek van Dr. Frank van Berkum, Gezond slank met Dr. Frank. Een praktisch kookboek boordevol recepten voor het eiwitrijke koolhydraatarme dieet. Dit dieet is gebaseerd op eigen wetenschappelijk onderzoek, waarvan op 22 januari het proefschrift wordt verdedigd aan de Universiteit van Maastricht.
Het Dr. Frank-dieet heeft sinds oktober 2009 inmiddels meer dan 130.000 volgers via de website www.eenkiloperweek.nl en per dag melden zich gemiddeld duizend nieuwe afvallers aan.

Het succes van dit dieet is mede te verklaren door de verzadigende werking van eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels. Juist deze verzadigende eigenschappen van dit dieet
beperken het beruchte jojo-effect. Het verminderen van de koolhydraten heeft een gunstig effect op de bloedsuikers van mensen met suikerziekte.

Dr. Frank van Berkum is internist en vasculair geneeskundige aan de ziekenhuisgroep Twente en verbonden aan Previtas, een kliniek gespecialiseerd in mensen met overgewicht.
Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en dieten deed Dr. Frank van Berkum in samenwerking met de Universiteiten van Groningen en Maastricht wetenschappelijk onderzoek
naar de effecten van diverse dieten. Op basis van de resultaten van dat onderzoek en ruim 25 jaar ervaring met patienten met ernstig overgewicht ontwikkelde hij zijn dieet, speciaal gericht op de Nederlandse consument.
Overgewicht is een van de snelst groeiende problemen in Nederland. Het leidt aantoonbaar tot ziekten als diabetes, hart- en vaatproblemen en zelfs kanker. Ongeveer 50 % van de Nederlanders
heeft te maken met overgewicht, 10% heeft obesitas. Verwacht wordt dat in de toekomst deze percentages alleen nog maar toe zullen nemen als er geen maatregelen genomen worden.

De jaarlijkse kosten van gezondheidszorg als gevolg van overgewicht en obesitas bedragen al meer dan 2 miljard euro, terwijl overige kosten (ziekteverzuim, productieverlies, uitkeringslasten en maatschappelijke kosten) worden geschat op meer dan een miljard euro.

Half januari verscheen op veler verzoek het eerste boek van dr. Frank. Het op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde dieet wordt in heldere taal uiteengezet waarna maar liefst 88 recepten worden beschreven. Handige boodschappenlijstjes maken het boek tot een uiterst praktisch naslagwerk. In aparte hoofdstukken is aandacht voor thema’s als vis, zuivel en beweging. In kaders wordt op een heldere manier medische uitleg gegeven. niet eerder was afvallen zo gezond, zo effectief en vooral: zo lekker.Dit eiwitrijke en koolhydraatarme dieet werd een groot succes en deze week werd het eerste kookboek voor het dieet uitgebracht: Gezond slank met Dr. Frank.

Bron: Uitgeverij Carrera, Roel van Diepen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen