Changing Diabetes Kerstactie van Novo Nordisk levert 36.776 euro op

Array

Drie diabetesprojecten ontvangen steuntje in de rug
De Changing Diabetes Kerstactie van Novo Nordisk leverde dit jaar een recordbedrag van 36.776,- euro op verdeeld onder de drie geselecteerde projecten, het Diabetic Children Health Center, de Atlas Diabetes Challenge en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’. Voor het vierde jaar achtereen organiseerde Novo Nordisk de Changing Diabetes Kerstactie waarmee het projecten op het gebied van diabeteszorg een hart onder de riem wil steken. Novo Nordisk ziet het als haar missie om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en draagt initiatieven op dit gebied een warm hart toe.

Diabetic Children Health Center in Rabat

De jaarlijkse kerstactie bestaat uit een intern en een extern deel. Voor de interne kerstactie onder medewerkers en zakelijke relaties werd dit jaar gekozen voor het Diabetic Children Health Center in Rabat, Marokko. Deze kliniek maakt deel uit van het Rabat Kinderziekenhuis en heeft tot doel de medische en sociale gevolgen van diabetes voor kinderen te beperken. Het aantal kinderen dat de kliniek bezoekt, is sinds de oprichting in 1986 opgelopen tot 1000. Om de voorzieningen ook mee te laten groeien is geld nodig. Daarom hebben de medewerkers en veel zakelijke relaties van Novo Nordisk een donatie gedaan voor dit project. De opbrengst van deze interne actie is ook een recordbedrag van 27.746,- euro geworden.

Atlas Diabetes Challenge en ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’

De externe kerstactie omvat drie projecten die passen binnen de filosofie van Changing Diabetes. Relaties konden met een unieke inlogcode stemmen via een speciale website. Voor elke stem ontvangen de projecten een bedrag van 15,- euro gedoneerd door Novo Nordisk. Naast het Diabetic Children Health Center in Rabat, dat dankzij deze actie nog eens 5.205,- euro ontvangt, waren dit jaar de Atlas Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ van het VU medisch centrum in Amsterdam geselecteerd.

De Atlas Diabetes Challenge, waarvoor 15 mensen met diabetes type 2 de top van de hoogste berg van Noord-Afrika willen bereiken, ontvangt een bedrag van 1.320,- euro. Het doel van de Challenge is tweeledig: De Bas van de Goor Foundation wil met dit initiatief mensen met diabetes type 2 stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. Maar daarnaast wordt er tijdens de Challenge wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op mensen met diabetes type 2.

De website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ krijgt dankzij de kerstactie een bedrag van 2.505,- euro voor de realisatie van de website. Dit initiatief van het VU Medisch Centrum ondersteunt ouders van tieners met diabetes in de onderlinge omgang.

Over Changing Diabetes
Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om dit vorm te geven, heeft de organisatie het ‘Changing Diabetes’-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich richten op communicatie met en voorlichting van mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met Changing Diabetes wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met de ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren. Meer informatie op: www.changingdiabetes.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen