Worden uw zorgkosten vergoed door de zorgverzekeraar?

Array

“Mijn zorgverzekeraar heeft aangegeven de kosten van mijn therapie te vergoeden, maar weigert nu de declaratie te betalen. Kan dat zomaar?” Vragen met deze strekking komen regelmatig binnen bij Zorgbelangorganisaties en de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF). Daarom houden de organisaties een gezamenlijke meldactie over de vergoedingen en polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Deze meldactie, die tot en met maandag 8 februari loopt, is een herhaling van de meldactie die in 2008 is gehouden. Het doel is om in beeld te krijgen wat mensen weten over de vergoedingen van hun zorgverzekeraar, hoe men wordt geïnformeerd en of men bijvoorbeeld te maken heeft gehad met rekeningen die niet worden vergoed.

Ervaringen melden
Mensen die aanlopen tegen bovengenoemde of andere problemen met betrekking tot hun zorgverzekering, kunnen hun ervaringen melden op www.consumentendezorg.nl

Wat doen de organiserende organisaties met de resultaten? De resultaten van meldactie worden vergeleken met de meldactie van 2008. De uitkomsten van de meldactie worden gebundeld en aan de zorgverzekeraars aangeboden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen