UMC St Radboud voorkeursziekenhuis bij borstkanker

Array

Zorgverzekeraar Agis heeft het UMC St Radboud geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij borstkanker. Het UMC St Radboud blijft minimaal één jaar voorkeursziekenhuis voor deze behandeling.

Mammapoli
Bij de zogenaamde mammapoli van het UMC St Radboud kunnen patienten vijf dagen per week terecht, na verwijzing van hun huisarts. De poli past sneldiagnostiek toe. Hierdoor heeft de patient al dezelfde dag de uitslag en kan zij, indien nodig, binnen twee tot drie weken geopereerd worden. De sneldiagnostiek verloopt als volgt: De patient gaat ’s ochtends naar de poli voor een intake met de mammaconsulent en een borstonderzoek. Vervolgens gaat zij naar de radiologie, voor een mammografie en echografie. Indien nodig besluit de radioloog meteen tot een punctie.

Diezelfde middag bespreekt een speciale werkgroep, bestaande uit radioloog, patholoog, mammaconsulent en chirurg, de uitkomsten. Indien nodig stellen zij meteen een voorlopig behandelplan op. Na deze bespreking wordt de patient op de hoogte gebracht van de uitslag. De mammaconsulent plant, indien nodig, binnen twee dagen vervolgonderzoeken en een afspraak met de chirurg. De operatie vindt binnen twee tot drie weken plaats.
Kwaliteit
Patienten die voor UMC St Radboud kiezen als zij een borstkankeroperatie moeten ondergaan, betalen het hele jaar geen verplicht eigen risico (€ 165,-) bij Agis. Door verzekerden vrij te stellen van het verplichte eigen risico, stimuleert Agis patienten om te kiezen voor ziekenhuizen die hebben bewezen goede zorg te leveren. Agis stelt: ‘Kwaliteit is een keuze waar wij onze verzekerden bewust van willen maken. Dat doen we sinds 1 januari 2010 door het vergelijken van ziekenhuizen met objectieve kwaliteitscriteria bij een aantal veelvoorkomende behandelingen. Het gaat dan om zaken als de wachttijden, service, snelheid van herstel, het wegblijven van complicaties en klachten en de kans op heroperaties.’

Recente artikelen