Academisch ziekenhuis Maastricht organiseert open dag

Array

Open dag azM 27 februari
Zaterdag 27 februari a.s. houdt het azM van 10.00 tot 16.00 uur opnieuw een open dag. Het publiek kan dan kennismaken met de vele facetten van een moderne gezondheidszorgorganisatie en in het bijzonder met het werken in de zorg, het primaire proces zoals dat heet.

Het enthousiasme van de deelnemers aan de open dag verleden jaar heeft er nu voor gezorgd dat een dertigtal afdelingen deze keer meedoen. In de serrehal en op het poliplein zullen zij de bezoekers op een informatieve en – vooral – interactieve manier kennis laten maken met hun dagelijks werk. Zelf zien, zelf ervaren en zelf doen, dat is het uitgangspunt van deze dag. Daarom zijn er op verschillende tijdstippen ook diverse demonstraties en rondleidingen zodat men een ter plekke een kijkje kan gaan nemen.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag actief en passief kennismaken met de meest uiteenlopende afdelingen als de operatiekamers, Intensive Care en Spoed Eisende Hulp, Nierdialyse, kindergeneeskunde en IVF, Neurologie, Revalidatie, Dietetiek, Gespecialiseerde verpleegkundigen, diverse Laboratoria, Hart en Vaten (met onder meer het HAPPY-project, het Hart Attack Prevention Project for You), maar ook met medisch-ondersteunende afdelingen als Techniek, Facilitaire Ondersteuning, Opleidingen en Personeelszaken.

Daarnaast wordt er in de verbindingsgang tussen de serrehal en het poliplein een (foto)tentoonstelling gepresenteerd over de gezondheidszorg in Maastricht, vroeger en nu. Kortom: er valt weer van alles te beleven en we zullen laten zien dat het azM meer is dan zorg alleen.

Datum: Zaterdag 27 februari 2010 Tijd: 10.00 tot 16.00 uur Plaats: serrehal en poliplein azM

Maastricht UMC+

Met ingang van januari 2008 zijn het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht gefuseerd tot het achtste universitair medisch centrum van Nederland. De nieuwe organisatie heet Maastricht UMC+.
Het Maastricht UMC+ heeft als kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiding. Daarin nemen, naast de standaard patiëntenzorg, topklinische zorg en topreferente zorg een belangrijke plaats in. Deze zijn nauwgezet afgestemd met het fundamenteel en het (experimenteel) klinisch onderzoek. Dit resulteert in de klinische onderzoeksspeerpunten hart en vaten; oncologie, chronische ziekten en geestelijke gezondheidszorg en neurowetenschappen.

Recente artikelen