Zelfstandige zorgverleners klem tussen wet en belastingdienst

Array

Gisteren, 3 februari j.l. heeft BTN (Branchebelang Thuiszorg Nederland) de staatssecretaris van Financien opnieuw met klem gevraagd om een oplossing bij de inzet van zzp’ers in de zorg. De heer Verschuren van BTN maakt zich terecht zorgen.

Al eerder, op 5 januari om precies te zijn, heeft BTN de problematiek rondom zelfstandige zorgverleners in de AWBZ zorg onder de aandacht gebracht van staatssecretaris de Jager (Financien). De belastingdienst geeft nog steeds geen duidelijkheid op de vraag hoe binnen de kwaliteitswet de controle op kwaliteit van dienstverlening getoetst en geborgd kan worden, zonder dat dit bij de inzet van zzp’ers leidt tot een door de belastingdienst veronderstelde dienstbetrekking.

De vraag naar zorg neemt toe, de inzet van een grote groep zelfstandige zorgverleners is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan een steeds groter wordende vraag; met name bij 24-uurs zorg, nachtzorg en palliatieve zorg.

De staatssecretaris van Financien moet duidelijkheid scheppen.
Zzp’ers in de zorg zijn hard nodig, als de belastingdienst blijft veronderstellen dat zij in loondienst zijn dan zal dat betekenen dat veel, met hard en ziel werkende zzp’ers gaan afhaken.

persbericht awbz-zorg februari

Recente artikelen