Internet tussen voorlichting en paniekzaaierij – Mediscussie (Debat)

Array

Bij de campagne voor baarmoederhalskankervaccinaties ging het mis. Bij de campagne voor Mexicaanse-griepvaccinatie ging het bijna mis. In plaats van feiten en informatie verspreidde het internet vooral paniek en broodjeaapverhalen over verschrikkelijke bijwerkingen, medische samenzweringen en dodelijke pandemieen. De overheid en de medische stand stonden erbij en keken ernaar. Kan het anders? Kan het beter?

Sprekers o.a.:
Prof.dr. Hans Hoeken, hoogleraar Persuasieve Communicatie, Radboud Universiteit Nijmegen
Dr. Paul Nelissen, universitair hoofddocent Communicatiewetenschap, Radboud Universiteit Nijmegen

Gespreksleider: Roel Schambergen

Datum dinsdag 9 februari 2010
Tijd van 12:45 tot 13:30
Plaats Café de Aesculaaf, Geert Grooteplein 21
Organisatie Soeterbeeck Programma i.s.m. Medische Faculteitsvereniging Nijmegen

Gratis lunch met koffie en thee.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen