Gezamenlijk Medisch Consult bestaat vijftig keer

Array

Sinds 2005 passen in Nederland al meer dan 50 hulpverleners en behandelteams het GMC toe in hun praktijk of ziekenhuis. In 2009 heeft het NIVEL in samenwerking met het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO onderzoek gedaan naar de meerwaarde van het GMC in vergelijking met individuele consulten. Patienten nemen vooral deel aan een GMC om ervaringen te kunnen delen met medepatienten, te leren van anderen en extra informatie te krijgen.

Zowel patienten als zorgverleners geven aan dat er in een GMC meer informatie wordt uitgewisseld. Ook biedt gezamenlijke consultvoering afwisseling en leermogelijkheden voor zorgverleners. Handvatten voor gezamenlijke consultvoering, opgedane ervaringen van artsen en patienten met het gezamenlijk medisch consult (GMC) en voorbeelden van toepassingen en praktische documenten vindt u in het boek Gezamenlijk medisch consult – Een praktische handleiding. Auteurs zijn drs. Femke Seesing en dr. Ilse Raats

Het boek kost € 29,50 en is te verkrijgen via de webshop van de uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (www.bsl.nl), ISBN 978 90 313 72430.  Meer informatie over het gezamenlijk medische consult vind je op www.cbo.nl/gmc. Van harte aanbevolen!!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen