Sport en gezondheidsonderwijs staat centraal op 18 maart

Array

Op de locatie Gooi en Vechtstreek van het ROC van Amsterdam krijgen alle  leerlingen anderhalf jaar sportonderwijs. Via een aantrekkelijk en gevarieerd programma wordt er wekelijks sport aangeboden. Een belangrijk onderdeel van het programma is Sport en Gezondheid, waarbij de leerlingen onder andere getest worden, zich bewust worden van hun gezondheid en wat sport daarin kan betekenen.

Tevens wordt er veel aandacht besteed aan samenwerking, iets wat te vaak vergeten wordt in het steeds individueler worden van het onderwijs. Kerntaak 7 (vitaal burgerschap) van  leer-, loopbaan en burgerschapscompetenties wordt tijdens de lessen afgesloten. Hoe dat allemaal precies gaat, vertelt Annemieke van Hardeveld tijdens een workshop op het congres Recente ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en op middelbaar beroepsonderwijs (ROC’s). Dat vindt plaats op dinsdag 16 maart 2010 op het Hugo de Groot College te Rotterdam.

Het Julius Centrum organiseert dit congres met onder meer de GGD Rotterdam-Rijnmond, de GGD West Brabant, het Trimbos instituut en het NIGZ. Van Hardeveld doet binnen het ROC van Amsterdam het Sport en bewegingsonderwijs Hilversum. Haar workshop heet: Sport en Gezondheid binnen het MBO.  Wilt u ook naar dit congres? Klik dan hier, lees de brochure, overzie alle boeiende plenaire inleidingen, snuffel in de zeventien workshops en meld u aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen