TOCHT goed voor COPD patiënt

Drieeneenhalf jaar was kaderhuisarts COPD Astma Jan Rauws bezig om voor Twentse fysiotherapeuten en huisartsen een gezamenlijk protocol te maken voor de zorg aan COPD patienten. Hij leidde werkgroepen, sprak achterbannen toe en onderhandelde met Menzis.
In juli 2009 was hij klaar: er lag een protocol, de sfeer was prima en ja, de huisartsen betaalden de nascholing van de fysiotherapeuten om met het protocol te werken.

Rauws richtte een stichting op: de Tijdelijke Overlegstructuur COPD Huisartsen Twente ofwel de Stichting Tocht. Nu werken 45 huisartsen en een veelvoud van fysiotherapeuten met het protocol. Binnenkort volgt nog een groep van 45. Al deze mededelingen deed Rauws als spreker tijdens een symposium van de Stichting Roset (Regionale Ondersteunings Structuur Eerstelijn Twente). Dat vond plaats op donderdagavond 4 februari in Enschede.

Aan de bijeenkomst namen circa 200 eerstelijns professionals deel. Andere sprekers waren LVG directeur Leo Kliphuis en VWS medewerker Nicole Schell. Prof.dr. Guus Schrijvers trad op als voorzitter. Tot zover dit bericht.

Op 30 maart, 18.00 uur organiseert de Stichting Tocht in Almelo een symposium voor huisartsen, fysiotherapeuten, longartsen en andere professionals. Om te vieren dat men gestart is en zich voor te bereiden op de integrale bekostiging. Wilt u daarheen? Surf dan naarwww.stichting-tocht.nl en neem contact op.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen