Vereniging van Letselschade Advocaten grijpt in n.a.v. Radaruitzending

De Vereniging van Letselschade-advocaten “LSA” heeft geshockeerd kennis genomen van het TROS-programma “Radar” van 11 januari 2010. In die uitzending kwamen de twijfelachtige praktijken van een aantal letselschadebureaus aan de orde.

Deze letselschadebureaus spreken met de client “No cure no pay” af in gevallen waarin deze afspraak de client  alleen maar benadeelt. Zelfs komt het voor dat deze letselschadebureaus een percentage in rekening brengen bij het slachtoffer, en hun kosten dan ook nog eens een keer in rekening brengen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar: het zgn. “dubbel vangen”. Slachtofferhulp Nederland spreekt hier onomwonden van “diefstal”.

Tenslotte komt het voor dat letselschadebureaus met een aansprakelijkheidsverzekeraar afspreken dat het letselschadebureau een percentage van de schadevergoeding krijgt, zonder dat het slachtoffer daar iets van af weet!

LSA moet niets van deze praktijken hebben en heeft naar aanleiding van de Radar-uitzending een onderzoek ingesteld, of er advocaten zijn binnen LSA  die banden hebben met dit soort letselschadebureaus.

Naar aanleiding van dit onderzoek is één lid uit het lidmaatschap gezet. Tevens zal LSA alle leden aanschrijven dat, als zij dit soort letselschadebureaus bij gaan staan, dat reden zal zijn om ze uit de vereniging te zetten. De letselschadebureaus waarom het gaat zullen door het LSA-bestuur eerst worden gehoord.

LSA staat voor kwaliteit bij de vergoeding van letselschade. Slachtoffers die hun zaak in behandeling hebben gegeven aan een dergelijk letselschadebureau, kunnen een afspraak maken met een LSA-advocaat, die gratis zal beoordelen of het slachtoffer wordt benadeeld door de afspraak die hij/zij met het bureau heeft gemaakt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen