Dr. Manon Gosselink ontvangt Leidse Onderwijsprijs

Array

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Dr. Manon J. Gosselink, docent Psychiatrie bij het LUMC, heeft dit jaar de Onderwijsprijs van de Leidse Studentenraad in ontvangst mogen nemen. Ze kreeg de prijs uitgereikt tijdens de diesviering van de Universiteit Leiden in de Pieterskerk op maandag 8 februari. De studievereniging van studenten Geneeskunde, M.F.L.S., prees haar persoonlijke benadering van het onderwijs evenals haar zeer intensieve gebruik van digitaal-didactische middelen. In 2009 won Manon Gosselink ook al de G.J. Tammelingprijs voor beste LUMC-docent.

De LSr-Onderwijsprijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt tijdens de viering van de Dies Natalis van de Universiteit Leiden. De prijs is een stimulans van en een beloning voor goed onderwijs. Studieverenigingen dragen hun beste docent voor. Een jury van vier leden uit de Leidse Studentenraad kiest vervolgens uit de genomineerden een winnaar, na onder meer een college te hebben bezocht. De prijs bestaat uit 5000 euro, te besteden aan onderwijsdoelen voor Bachelor-/Master-studenten.

De andere genomineerde docenten voor de LSr-Onderwijsprijs 2010 waren mw. dr. Isabel Raemdonck (Pedagogische Wetenschappen), prof. dr. Mathieu Noteborn (Life Science and Technology), dr. Lindsay Black (Talen en Culturen van Japan) en drs. Jasper de Bruijn (Archeologie). Drie keer eerder won een LUMC’er de prijs: in 2000 George Maat, in 2004 Enrico Marani en in 2009 Luuk Willems.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen