10de (jubileum)symposium van het Clingendael Europese gezondheidsforum 10 februari 2010

Array

Op woensdagmiddag 10 februari 2010 geven in Den Haag wetenschappers en zorgprofessionals -tijdens het  10e (jubileum)symposium van het European Health Forum hun visie op de rol en mogelijkheden voor innovatie in de patientenzorg. Hoe creeren  zorgbestuurders en zorgprofessionals ruimte voor geavanceerde zorg aan patienten. Veroudering en een toename van patienten met meerdere ziektebeelden stellen steeds hogere eisen aan de medische zorg en de afstemming tussen zorgverleners. Met welke (nieuwe) obstakels worden bestuurders en zorgprofessionals -nu en straks- geconfronteerd door de financiele crisis, tekortkomingen en lacunes in het zorgstelsel, stapeling van verantwoordelijkheden, en geïnstitutionaliseerd wantrouwen? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er om deze hindernissen te overwinnen en welke rol spelen patienten en patientenorganisatie hierin?

Dit symposium wordt live geregistreerd in beeld en geluid. Het is vanaf 13.00 uur rechtstreeks op internet te bekijken. Via de Clingendael videoplayer is het ook mogelijk om op 10 februari desgewenst het jubileumboek van het Clingendael European Health Forum te downloaden.

Bron: Facilitator Clingendael European Health Forum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen