Negen innovatieve zorgprojecten beloond

Array

In deze call werden innovatie zorgprojecten gezocht, die binnen een bepaalde sector hun waarde hebben bewezen en die breder ingezet kunnen gaan worden binnen de hele zorgsector (opschaling). De projecten moesten zich richten op ouderen met gezondheidsproblemen of mensen met één of meer chronische aandoeningen. Voor deze eerste call was in totaal 8 miljoen euro beschikbaar. De beste voorstellen hebben de opdracht gekregen om hun project uit te voeren.

Suzanne Korthorst van de mobiele oogcontrole unit, een project ingediend door Verlaak Consults BV en het Oogziekenhuis Rotterdam was zeer blij met de toegekende financiering: ‘Yes! Call voor opschaling is ons gegund. Een enorme erkenning voor mijn werkgever Oogziekenhuis Rotterdam.’

De complete lijst met alle projecten die een financiering vanuit het ZIP gaan ontvangen, is te vinden op www.agentschapnl.nl/zorg, onder het kopje ‘call voor opschaling’.

De openstelling van de tweede Call voor opschaling staat gepland voor eind maart.

Zorginnovatieplatform
Het Zorginnovatieplatform (ZIP) is in april 2008 opgericht. Doel van het ZIP is om nu actief met zorginnovatie aan de slag te gaan om de kwaliteit van zorg ook in de toekomst te behouden en vooral ook toegankelijk en betaalbaar te houden. Innovatie is hiervoor noodzakelijk en urgent. Het ZIP zet daarbij de mens centraal door innovaties aan te jagen die:

– De positie van patienten en professionals verbeteren;
– De mogelijkheden van ICT en technologie meer benutten;
– Gericht zijn op slimmer organiseren en meer ondernemerschap in de zorg.

Naast deze drie thema’s ligt de focus van het ZIP op chronisch zieken en ouderen, omdat de impact op zorg en kwaliteit van leven bij hen het grootst is.

Het ZIP bestaat uit inhoudsdeskundigen die allemaal hun sporen verdiend hebben in de zorgsector, het bedrijfsleven, de wetenschap of de overheid.

Bron: Senternovum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen