Zorg voor elkaar

Array

FNV en Menzis samen voor exclusieve ondersteuning bij mantelzorg
Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Vanaf 1 januari 2010 kunt u van de nieuwe FNV Zorgservice Zorg voor elkaar gebruikmaken. Dit is een gratis uitgebreide ondersteuning door de Mantelzorgdesk van Menzis. Exclusief voor FNV-leden die een naaste verzorgen of zelf zorg ontvangen.

De Mantelzorgdesk geeft informatie en advies. U wordt geholpen in uw zoektocht naar de juiste zorg, krijgt antwoord op vragen over bijvoorbeeld financile zaken, vervoersmogelijkheden en hulpmiddelen en wordt ondersteund als u door mantelzorg in de problemen komt op uw werk.

Wanneer kunt u gebruik maken van Zorg voor elkaar?
Bent u FNV-lid n verzekerd in de FNV/Menzis-collectiviteit? Dan kunt u gratis gebruikmaken van deze zorgservice, die voor zowel werknemers als zelfstandigen geldt. Het maakt niet uit of u nu degene bent die voor een ander zorgt, of dat u degene bent voor wie wordt gezorgd.

Waar kunt u als FNV-lid op rekenen?
Zorgbemiddeling en begeleiding door de deskundigen van de Mantelzorgdesk van Menzis. Zij maken u wegwijs in de zorg, geven voorlichting, concreet advies of een doorverwijzing naar de juiste zorgverlener of zorginstantie. U wordt genformeerd over de mogelijkheden in de zorg die voor u van toepassing zijn.Hulp bij de aanvragen voor zorg uit de AWBZ of de WMO, bijvoorbeeld thuiszorg en aanpassing van de woning. De Mantelzorgdesk helpt u ook wanneer u op zoek bent naar een goede revalidatieplek.Uitgebreide ondersteuning richting werkgever. U krijgt ondersteuning als u door mantelzorg in de problemen komt op uw werk. Verder krijgt u advies over zorgverlof, flexibele werkuren of andere regelingen en hoe u hierover een gesprek aangaat met uw werkgever.

Hoe neemt u contact op met de Mantelzorgdesk?
U belt het vertrouwde nummer van de FNV/Menzis-klantenservice: 088 2224444. Vervolgens kiest u optie 2: de Mantelzorgdesk en u krijgt direct een van de deskundige medewerkers van de desk aan de lijn. Uiteraard wordt er zeer vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan.

Mantelzorgarrangement
Naast het gebruik van de Mantelzorgdesk kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van een speciaal arrangement voor mantelzorgers: n of meer dagen ontspanning met lotgenoten onder professionele begeleiding. Voor uw naaste kan vervangende thuiszorg geregeld worden. Lees meer over het Menzis mantelzorgarrangement >>

Meer informatie
Zorg voor elkaar (website FNV/Menzis)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen