Verslavingszorginstelling en privékliniek gaan samenwerken

Array

Tactus en U-center delen kennis en expertise
Tactus Verslavingszorg gaat samenwerken met U-center. Tactus profiteert van de kwalitatief hoogwaardige faciliteiten die de privékliniek biedt en U-center profiteert van de meer dan 100-jarige ervaring van Tactus in de verslavingszorg. Het is voor het eerst in Nederland dat een reguliere verslavingszorginstelling voor samenwerking met een privékliniek kiest.

Klanten van Tactus hebben nu de keuze zich te laten behandelen in de kliniek van U-center. De faciliteiten die de privékliniek biedt zijn niet in Nederland te krijgen. U-center kan op zijn beurt door de samenwerking met Tactus patienten in de regio hun intake en nazorg laten doen. Zij hoeven hier niet meer voor af te reizen naar Limburg.

Health & Lifestyle
De samenwerking met U-center maakt onderdeel uit van het nieuwe Health & Lifestyle-aanbod van Tactus. Tactus Health & Lifestyle biedt dezelfde kwalitatief hoogwaardige zorg als Tactus Verslavingszorg, maar met de mogelijkheid voor één op één behandeling thuis of op locatie, buiten kantoortijden en zonder wachtlijsten. Alleen voor deze extra service wordt betaald, niet voor de behandeling.

Netwerk van topinstellingen
Tactus wil met haar Health & Lifestyle-aanbod een netwerk van topinstellingen opbouwen, zodat het zorg op maat kan leveren. ‘Zodoende kwamen we bij U-center terecht. Op het gebied van service en behandeling is U-center de beste’, zegt Ruud Rutten, bestuurder van Tactus

De zorg van U-center is toegankelijk voor iedereen, want sinds begin dit jaar vergoedt de basisverzekering de gehele behandeling. Voor U-center betekent de samenwerking dat het gebruik kan maken van meer dan honderd jaar expertise die Tactus heeft in de verslavingszorg. ‘Daarnaast is Tactus zeer vooruitstrevend en past zijn filosofie goed bij die van U-center, bij ons allebei staat de patient centraal’, zegt Jolanda Franken, directeur Behandeling van U-center.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen