Extra drukt in ziekenhuizen door een witte carnaval

0
143

De ziekenhuizen in het zuiden van het land hebben veel werk aan carnavalsvierders. Er deden zich vooral veel verkeersongelukken voor.

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zag een verdubbeling van het aantal botbreuken ten opzichte van normale weekenden. Feestvierders vergeten nogal eens dat je na een paar biertjes niet meer zo stevig op je benen staat…

Carnaval zorgt altijd wel voor wat extra drukte bij de spoedeisende hulp, maar de combinatie met de gladheid van dit jaar zorgt ervoor dat er nogal wat carnavallers lelijk onderuit zijn gegaan.

Veel ziekenhuizen meldden vooral een opvallende stijging van het aantal botbreuken op de spoedeisende hulp. In Erp zijn vier mensen gewond geraakt nadat ze van een carnavalswagen vielen. Drie jonge vrouwen en een jongen zijn met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.De slachtoffers maakten een smak van drie meter doordat de constructie van de carnavalswagen instortte. De optocht werd stilgelegd en de politie onderzoekt de constructie op de carnavalswagen.