Maasstad Ziekenhuis is op één na het meest transparant

Array

De marktwerking in de zorg vereist van ziekenhuizen en andere zorginstellingen steeds meer publiek inzicht in hun bedrijfsvoering. Het Maasstad Ziekenhuis slaagt daar steeds beter in. Op het gebied van openheid over bijvoorbeeld bezoldiging van de directie, zorgprocessen en informatie- en communicatietechnologie (ICT), is het Maasstad Ziekenhuis zelfs op één na het beste ziekenhuis van Nederland.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Gouvernance in de Zorg’, uitgevoerd door het gerenommeerde accountantskantoor Ernst & Young. De survey, uitgevoerd op basis van de jaardocumenten van de honderd grootste zorginstellingen van Nederland, geeft het ziekenhuis een 9,19 voor het Jaardocument over 2008. Het jaar daarvoor kreeg het Maasstad Ziekenhuis nog een 8,50.

Ernst & Young verricht sinds 2002 onderzoek naar de kwaliteit van de jaarverslagen en naar de transparantie die zorginstellingen daarin betrachten over hun beleid. Een van de zaken waarover steeds meer openheid wordt betracht is de beloning van directieleden.

Het Maasstad Ziekenhuis is trots op de tweede plaats en legt op dit moment de laatste hand aan het Jaardocument over 2009. Ook daarin zal weer maximale openheid worden betracht. De ambitie is dan ook om volgend jaar de eerste positie over te nemen van de winnaar van dit jaar: het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen