PAZIO geeft betrouwbare gezondheidsinformatie

Mevrouw De Wolf is 68 jaar en heeft drie chronische aandoeningen, Van de week typte zij via www.pazio.nl haar digitale handtekening (DigiD) in om een afspraak te maken met haar huisarts. Binnen een uur had zij een antwoord dat zij kon komen op de door haar aangegeven tijd. Binnenkort kan zij met haar DigiD ook bij andere Utrechtse zorgverleners een afspraak maken. Ook kan zij hen vragen stellen over haar gezondheid en over bijvoorbeeld de geneesmiddelen, waarvaan zij er vele dagelijks slikt. Tevens krijgt zij toegang tot haar eigen medisch dossier. Op die website van Pazio kan zij ook betrouwbare informatie krijgen over haar aandoeningen en de mogelijkheden om zichzelf zo gezond mogelijk te houden.

Prof.dr. Guus Schrijvers sprak mevrouw Wolf op donderdag 11 februari nadat zij de website www.pazio.nl had geopend. Dat deed zij op het UMC Utrecht onder toeziend oog van vele vertegenwoordigers van partijen die het project Pazio dragen zoals Imtech, \’n softwarebedrijf Software, Mediportaal, VitaValley, Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en de Universiteit Twente. Initiatiefnemer is Jos Kuilboer, secretaris van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.

Pazio wordt gesteund door de Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie, Diakonessenhuis Utrecht, het Ministerie van Economische Zaken, provincie Utrecht, gemeente Utrecht en AGIS Zorgverzekeringen. PAZIO werd in 2009 genomineerd voor de landelijke ICT-Office Innovatie Award. Eerder ontving het een Pieken in de Delta subsidie van twee miljoen van Economische Zaken, de gemeente en provincie Utrecht voor de verdere uitbreiding van de functionaliteit en de landelijke uitrol.

De eerste 500 patienten, woonachtig in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, zijn nu aangesloten op Pazio. Genoemde mevrouw De Wolf is een van hen. Zij geniet van het gemak waarmee zij een afspraak maakt met haar huisarts. Pazio stond oorspronkelijk voor PAtienten Zorg Informatie Omgeving en wordt nu gebruikt als merknaam voor betrouwbare informatie via het internet. Surf eens naar de genoemde website www.pazio.nl

Noot redactie

Guus Schrijvers is Hoogleraar Public health in het bijzonder Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen
en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen