Werkstudenten gevraagd voor een ‘gaaf’ experiment

Array

In Utrecht functioneert sinds 2008 het project Gemeenschappelijke Aansturing van Ambulante Functies (GAAF). In dat project ontvangen bedlegerige patienten thuis, met een acuut gezondheidsprobleem, buiten kantooruren gezamenlijke zorg van de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) en de vier grootste, Utrechtse thuiszorgorganisaties.

De top drie van patienten die GAAF bedient zijn
1. patienten met een stoma waarmee iets fout gaat
2. incontinente patienten met acute problemen en
3. gevallen bedlegerige patienten die even het bed uitgingen.

De projectleiding (Ineke van der Kam van de thuiszorg en John van Engelen van de RAVU) hebben prof.dr. Guus Schrijvers verzocht dit project te evalueren, door 200 patienten te bellen en te vragen naar hun ervaringen met het project GAAF. Dat moet gebeuren met een vragenlijst die gebaseerd is op de zogeheten CQ Index voor Ambulancezorg.

De telefoontjes, vulling van de database en de statistische analyses vinden plaats in de maanden april tot en met juli 2010. Ben jij beschikbaar voor tenminste tien uur per week in de genoemde periode? Stuur dan een mail naar de secretaresse van Schrijvers. Zij heet Annet Esser. Haar emailadres is [email protected].

Wil je preciezer weten waar het project GAAF overgaat? Ga dan naar de website www.integratedcare.eu/integratedcare_ned/downloads/16_15-gaaf-ra= en bekijk de Power Point presentatie die genoemde Van Engelen en De Kam gaven tijdens het negende spoedzorg congres in 2009. Tot zover deze oproep.

Op vrijdag 17 september vindt in Utrecht het tiende nationale congres over recente ontwikkelingen in de spoedzorg plaats. Dan is er ook aandacht voor integratie van acute thuiszorg en ambulancezorg. Het Julius Centrum zoekt sprekers die een workshop willen geven over hun recente innovatie, onderzoek of beleidsnota. Wilt u dat doen? Stuur dan een mail naar congres organisator Clarine Sies op [email protected] Wilt u meer weten over samenwerking tussen ambulancezorg en acute thuiszorg? Op de website www.acutezorg.nl treft u veel informatie aan over spoedzorg in Nederland waaronder een complete digitale spoedzorgbibliotheek met circa 2000 documenten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen