Erasmus MC krijgt Rotterdam Promotie Prijs

Array

“Het Erasmus MC is als kennis- en zorgcentrum diep geworteld in de Rotterdamse stad en haven en bepaalt de identiteit daarvan sterk”, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb. Mede daarom ontving het Erasmus MC op vrijdag 12 februari de Rotterdam Promotie Prijs.

De onderscheiding gaat elk jaar naar een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Rotterdam. 
Bijeenkomst
De prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldhouwer George Belzer en een ingelijst juryrapport. In een volle Burgerzaal van het stadhuis overhandigde burgemeester Ahmed Aboutaleb de prijs aan Hans Büller, voorzitter Raad van Bestuur.
In zijn dankwoord prees Büller de ‘academische coalitie’, oftewel de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC om de gezondheid van de Rotterdamse bevolking te verbeteren. Dankzij Generation R en ERGO, internationaal ook bekend als ’the Rotterdam study’, wordt aan deze doelstelling gewerkt.

Hoogstand
De burgemeester noemde het Erasmus MC ‘Het decor van medisch-wetenschappelijke hoogstand’. Ook de campagne Patient Prominent kwam voor in zijn toespraak: “Medewerkers van het Erasmus MC ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen die over en passen die toe met als missie ‘de Patient Prominent’.”

Unaniem
De speciale jury heeft unaniem besloten de Rotterdam Promotie Prijs aan het Erasmus MC toe te kennen. ‘De internationaal aansprekende en hoogst innovatieve activiteiten hebben de goede naam van Rotterdam in de hele wereld sterk bevorderd’, aldus de jury.
Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen