Havenziekenhuis voorkeurziekenhuis voor borstkankerbehandeling

Array

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft het Havenziekenhuis in Rotterdam op basis van kwaliteitscriteria geselecteerd tot één van haar voorkeurziekenhuizen voor de behandeling van borstkanker. Het Havenziekenhuis levert zeer goede resultaten in de regio, volgens de zorgverzekeraar.

Kwaliteit
Het Havenziekenhuis scoort goed op het aantal heroperaties, het voor- en natraject voor een patient, patientveiligheid, operatietechnieken en de wachttijd.
De service is naar een hoog niveau gebracht door de goede en persoonlijke behandeling van patienten met borstkanker. In het Havenziekenhuis wordt moderne apparatuur gebruikt, waarin ook onlangs nog fors is geïnvesteerd. Patienten kunnen vaak binnen een dag terecht op de Mammapoli en de diagnose kan meestal in samenwerking met de afdeling radiologie ook in een dag gesteld worden. Als er een operatie nodig is kan dat in de meeste gevallen de week daarna gepland worden.
Voor bestralingen en chemotherapie wordt samengewerkt met de Daniel den Hoed, een volle zuster van het Havenziekenhuis binnen het Erasmus MC concern.
Deze factoren hebben geleid tot de selectie van het Havenziekenhuis als één van de voorkeuraanbieders voor borstkanker. Het Havenziekenhuis is al voorkeurziekenhuis van Zilveren Kruis Achmea voor knie-, meniscus- en heupoperaties in de regio Rotterdam Rijnmond en kreeg onlangs van de BorstkankerVereniging Nederland een roze lintje voor haar uitstekende behandeling van borstkankerpatienten.

Vrijstelling verplicht eigen risico
Verzekerden van Zilveren Kruis Achmea worden beloond als zij de zorgverzekeraar voor ̩̩n van de genoemde behandelingen om advies vragen. De verzekeraar neemt dan het verplicht eigen risico van 165 euro per patient voor haar rekening. Zilveren Kruis Achmea verzekerden, die zich in het Havenziekenhuis laten behandelen voor borstkanker, of aan hun knie, meniscus of heup geopereerd moeten worden dienen hiervoor Рna de verwijzing door de huisarts Рcontact op te nemen met de Afdeling Zorgbemiddeling van de zorgverzekeraar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen