Certificering garandeert beste zorg voor werknemers

Array

Zilveren Kruis Achmea heeft op 17 februari het eerste officiele ABR certificaat uitgereikt aan de HSK Groep, aanbieder van psychologische zorg. De HSK Groep ontvangt dit certificaat omdat zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de zorgverzekeraar voor arbeidsgerelateerde zorg. Om klanten kwalitatief goede, effectieve en veilige zorg te kunnen bieden, heeft Zilveren Kruis Achmea garantieafspraken gemaakt met zorgleveranciers. Via een kwaliteitstoets, de Achmea Beoordelingsrichtlijn (ABR) worden geselecteerde leveranciers beoordeeld. Het resultaat van deze beoordeling is een voorwaarde voor contractering. Bij een positief advies ontvangt de leverancier een certificaat van goedkeuring, geldig voor een periode van 2 jaar.

De heer Eddy van Doorn, directeur van de HSK Groep, ontving het certificaat uit handen van Melanie Schultz van Haegen, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis Achmea. De HSK Groep is een van de 10 eerste zorgleveranciers die via de Achmea beoordelingsrichtlijn (ABR) is getoetst. Samen met 7 andere zorgleveranciers werden zij positief beoordeeld. Twee andere providers hebben nog tot 1 april de kans om te voldoen aan de kwaliteitseisen van de ABR. ‘Onze collectieve relaties zijn zich steeds bewuster van hun rol bij de re-integratie van medewerkers. Deze certificering garandeert de werkgevers de beste zorg voor zijn werknemers,’ aldus Melanie Schultz van Haegen.

Ook Eddy van Doorn ziet het belang van de kwaliteitstoets: ‘Wij vinden het zeer belangrijk om de kwaliteit en effectiviteit van zorg inzichtelijk te maken voor onze klanten en clienten. Wij streven ernaar om hierin maximale transparantie te geven’

Achmea Beoordelingsrichtlijn (ABR)
Zilveren Kruis Achmea wil met de garantieafspraken voor de arbeidsgerelateerde zorg – gericht op werkhervatting en inzetbaarheid – sturen op kwaliteit en effectiviteit. Ook omdat dienstverlening op het gebied van psychologische hulpverlening, bedrijfsmaatschappelijk werk en fysieke trainingen gericht op werkhervatting soms sterk wisselende prestaties laten zien. Om te kunnen aantonen dat leveranciers daadwerkelijk resultaten boeken met hun zorgconcepten is in samenwerking met QSN Kwaliteitsmanagement de Achmea Beoordelingsrichtlijn ontwikkeld (ABR). Deze beoordelingsrichtlijn richt zich op de betrouwbaarheid van de organisatie, clientvriendelijke zorg en meetbare resultaten. Aantoonbaar succes van de interventies, voorwaarden voor deelname en de gemiddelde behandelduur zijn voorbeelden van belangrijke criteria.

De kwaliteitsbeoordeling zijn zwaarwegende voorwaarden voor contractering van arbeidsgerelateerde zorg.
Zilveren Kruis Achmea hoopt met een goed aanbod van arbeidsgerelateerde zorgleveranciers ‘medical shopping’ en terugkerende klachten te voorkomen en daarmee op termijn ook zorgkosten te beperken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen