Denk mee over het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD)

Array

Oproep aan diabetesveld om mee te denken met actie ‘Weet jij het beter dan?’
Het Nationaal Actieprogramma Diabetes is op zoek naar goede ideeen en tips van diabetespatienten én -professionals uit hun eigen praktijk. Met hun inbreng wil het NAD richting geven aan te nemen acties binnen het actieprogramma zodat de preventie & zorg voor mensen met (risico op) diabetes beter wordt. De twee beste ideeen maken een kans om door het NAD uitgewerkt te worden tot een projectvoorstel en om vervolgens uitgevoerd te worden. Voor het opzetten van het projectvoorstel en het uitvoeren van het project is maximaal 2x € 50.000 beschikbaar. Professionals en patienten kunnen ideeen en tips indienen via de website www.diabetesactie.nl

De deadline voor het indienen van ideeen en tips is 1 mei 2010. Maar, let op, onder de ideeen die voor 15 maart binnenkomen, verloot het NAD een aantal extra prijzen. Reageer dus snel en kijk voor het reglement op www.diabetesactie.nl

Nationale Diabetes Dag

Op 26 maart wordt tijdens Nationale Diabetes Dag in de Jaarbeurs te Utrecht een eerste selectie gepresenteerd van de binnengekomen ideeen. De bezoekers van de NAD-middagbijeenkomst kunnen meepraten over het nut en haalbaarheid van een bepaald idee. De uiteindelijke winnaars worden op 17 juni tijdens de NAD-projectendag in Utrecht bekend gemaakt.

Achtergrondinformatie NAD

Het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD, 2009 -2013) is een samenhangende bundeling van alle acties en initiatieven die de komende drie jaar in Nederland ondernomen worden om de groei van diabetes in te perken. De acties zijn gericht op preventie van diabetes en goede zorg voor mensen met diabetes. Het NAD wordt in opdracht van de overheid uitgevoerd door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn die met diabetes te maken hebben: patienten, zorgverleners, behandelaars, verzekeraars, wetenschappelijk onderzoekers en de farmaceutische industrie.

Diabetes is een groot probleem voor de samenleving. Nu al lijden 740 duizend mensen aan deze ziekte en ieder jaar komen daar ruim 71 duizend mensen bij. De ziekte grijpt diep in op het leven van mensen en leidt in veel gevallen tot ernstige complicaties. Bovendien kan diabetes de levensverwachting met vijf tot tien jaar verkorten. Om het tij te keren is een gecoördineerde aanpak nodig van preventie, behandeling en onderzoek. Meer informatie op www.actieprogrammadiabetes.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen