6-7 april 2010: Eerste Health 2.0 Europa conferentie in Parijs met presentaties van Nederlandse sprekers

0
215

De bijeenkomst richt zich op de vraag hoe Web2.0 en sociale media de zorgsystemen in Europa transformeren. Met bevestigde sprekers uit patienten- en zorgverlenercommunities, online en mobiele applicatie leveranciers, ziekenhuizen, verzekeraars, farmaceutische bedrijven en overheden uit 10 landen.

Health2.0 Europa wordt, voor de eerste keer, gehouden op 6 en 7 april in het Cité Universitaire International in Parijs, Frankrijk. De organisatie is in handen van eHealth specialisten van Health2.0 uit San Francisco en Basil Strategies uit Parijs. Het tweedaagse evenement brengt bezoekers samen uit de convergerende industrieen van gezondheidszorg, internet, mobiele applicaties en sociale media. Om te netwerken en brainstormen over technologieen die de manier waarop zorg geleverd wordt revolutionair zullen veranderen.

De conferentieagenda van Health 2.0 Europa adresseert een aantal onderwerpen die relevant zijn voor Europa’s groeiende eHealth industrie. Daaronder vallen ook patienten die webbased toepassingen gebruiken om hun eigen zorg te regelen, web interactie tussen zorgprofessionals en tussen professionals en patienten, en de strategische implicaties voor alle belanghebbenden in de gezondheidszorg. De conferentie zal ook voorbeelden presenteren van innovatieve, Europese eHealth startups en biedt een platform voor nationale koplopers in de zorg om eHealth issues op een Europese schaal te adresseren.
Keynote sprekers zijn senior beleidsmakers in de zorg Etienne Caniard van de Franse Nationale Zorg Autoriteit en Pieter Vos van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg uit Nederland.

Meer dan 500 bezoekers worden verwacht tijdens het inaugurele event, van patient- en zorgverlener-communities, online en mobiele applicatieleveranciers, ziekenhuizen, verzekeraars, farmaceutische bedrijven en overheid uit 10 Europese landen.

Andere sprekers uit Nederland zijn onder andere Sabine Pinedo van stichting Begeleide Zelfzorg (sBZ) en Joris Moolenaar van IPPZ.

“eHealth is tegenwoordig één van de belangrijkste business sectoren van Europa”, zegt Denise Silber, president van Basil Strategies, die het event in Parijs organiseert samen met Health2.0 oprichters Matthew Holt en Indu Subaya. “Health2.0 Europa integreert het web2.0 gegenereerde content concept met een aantal aspecten van zorg die fundamenteel anders zijn in Europa dan in de Verenigde Staten. Het is daarom essentieel om de lokale industrie aan te spreken met lokale actoren uit Europese landen, en we zijn erg blij over het aantal partners die het evenement al enthousiast ondersteunen.”

Zoals Chris Flim aangeeft: “Vanzelfsprekend staat deze ontwikkeling in Nederland niet op zichzelf en vaak wordt verwezen naar goede voorbeelden in de Verenigde Staten. Nu komen voorbeelden uit de Verenigde Staten én Europa samen bij het Health2.0 Europa congres in Parijs. Welke trends en ontwikkelingen kunnen we de komende jaren (ook) in Nederland verwachten. Deel je ervaring en geef je mening net als ik op Health2.0 Europa, 6 en 7 april 2010 in Parijs.”

Sinds 2007 is de Health2.0 conferentie het eerste tweejaarlijkse industrie forum voor de conver-gerende industrieen van Web2.0 en sociale media in de Verenigde Staten. Sinds de start heeft Health2.0 een sterk netwerk opgebouwd met ondersteunende partners die zorg en technologie ecosystemen mogelijk maken, wisselend van industriele partners, tot organisaties en zorgtechnologie innovatoren.

Voor meer informatie:

Denise Silber, organisator conferentie, denise.silber@basilstrategies.com