Kick-off KleurRijke Zorg Harderwijk

Array

De start van het nieuwe project KleurRijke Zorg vond gisteren plaats in het gemeentehuis te Harderwijk. Tijdens de aftrapbijeenkomst, die werd geopend door Wethouder Pieter den Besten, waren genodigden aanwezig uit de zorg-, opleiding- en beleidssector.Verschillende sprekers bevestigden in hun betoog het belang van het project KleurRijke Zorg, waarin extra werving, coaching en begeleiding van allochtonen in de zorg centraal staat. Ton Belien van Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt geeft aan dat de werkgeversrol in dit project niet ongezien mag blijven.

Op het werkterrein dient een lerende houding te worden ingenomen, aldus Jos Artz, expert diversiteitbeleid. Het Platform Samen KansRijk, initiatiefnemer van dit project, bevestigd het belang van een goede samenwerking tussen betrokken partijen en betuigt de adhesie van het platform.

Naast een goede toestroom dient vooral ook van bovenaf in de organisaties te worden gekeken naar de samenstelling in diversiteit, aldus Liek Mulder, voorzitter Platform Samen KansRijk.

Actieve participatie in KleurRijke Zorg werd bekrachtigd door middel van het tekenen van een convenant. Hiermee is het startsein gegeven voor KleurRijke Zorg. Het project wordt het komende jaar in Harderwijk uitgevoerd door een divers projectteam, onder leiding van Tally Maat van Landstede Harderwijk.

De laatste jaren is gebleken dat er, in tegenstelling tot vele andere sectoren, wel degelijk groei plaatsvindt in de zorgsector. Met name in Harderwijk, waar de zorg de meeste werkgelegenheid biedt, is er nog steeds veel vraag naar nieuwe zorgverleners. Daarnaast zijn er steeds meer zorgbehoevende Harderwijkers van allochtone afkomst.

Vaak verloopt de praktijk moeizaam door cultuurverschillen tussen zorggever en nemers. Het voeren van een diversiteitbeleid is daarbij van groot belang voor de zorgsector.

In samenwerking met de gemeente heeft Landstede Harderwijk een nieuwe opleiding opgezet voor Helpende Zorg en Welzijn voor allochtonen. Vanuit het werkveld, de zorgsector, is er extra aandacht voor de migratie van allochtone afgestudeerden naar de zorg. Op deze manier wordt getracht de uitval van allochtone studenten tegen te gaan.

Vele betrokkenen uit de Harderwijker gemeenschap, waaronder Hasan Uzun van stichting Geylani, zullen hun steentje bijdragen om de bruggen te bouwen tussen de zorgorganisaties, werkgevers en de niet westerse allochtonen. Op deze manier krijgt werken in de zorg een beter imago onder de allochtone samenleving.

Al met al is KleurRijke Zorg een project met een toekomst. “Het is dan ook de hoop dat we mogen spreken van een traject, waarin het einddoel is dat diversiteit een permanent gegeven wordt in alle betrokken organisaties in Harderwijk”, aldus Wethouder Henk Schipper.

Bron: Landstede

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen