Vitras/CMD gaat zelfstandig door, met steun van Espria

Array

Zorg en werk voor clienten en medewerkers gegarandeerd
Vandaag hebben bestuurders van Vitras/CMD en zorgorganisatie Espria overeenstemming bereikt over een intentieverklaring. Vitras/CMD is tevreden met deze samenwerking omdat haar gezonde bedrijfsvoering nu ook op de lange termijn zeker is gesteld door de financiele waarborgen van Espria. De maanden februari en maart zullen gebruikt worden om de samenwerking te formaliseren. Directeurbestuurder Van Lingen van Vitras/CMD zegt: “Het perspectief voor Vitras/CMD is helder. Vitras/CMD blijft de komende jaren bestaan als zelfstandige stichting met de eigen naam en identiteit. We opereren zelfstandig in de eigen Utrechtse regio. Vitras/CMD kan via deze samenwerking haar verzorging en verpleging thuis garanderen, evenals het maatschappelijk werk en de jeugdgezondheidszorg. Wij kunnen en zullen blijven doorgaan met onze lokaal verankerde zorg en diensten. Onze medewerkers hebben clienten laten zien dat we springlevend zijn. Espria levert alle diensten die Vitras/CMD ook levert en dus verwachten we voordeel te behalen uit het delen van kennis. Daarnaast beschikt Espria over kennis over de combinatie zorg & wonen, die ertoe kan leiden dat Vitras/CMD nieuwe en betere vormen van wonen en zorg kan aanbieden. Samen staan we sterk in continuïteit, kwaliteit en vermogen .”

Vitras/CMD heeft inmiddels een gezonde bedrijfsvoering. De organisatie heeft de afgelopen twee jaren gekozen voor het beeindigen van verlieslatende activiteiten. Er zijn positieve exploitaties gerealiseerd. Door de afwikkeling van het faillissement van Meavita Nederland was Vitras/CMD echter het grootste deel van haar eigen vermogen kwijtgeraakt. Dus had Vitras/CMD een financiele injectie nodig. De steunaanvraag die Vitras/CMD indiende bij de Nederlandse Zorgautoriteit werd niet gehonoreerd. Dus zocht Vitras/CMD een ander pad. Met de inhoudelijke en financiele versterking van Espria staat Vitras/CMD nu stevig en dat is nodig in een tijd waarin de overheid zoekt naar verdere bezuinigingen in de zorg. Zorgkantoor Agis is blij dat er een samenwerkingspartner is, die kan zorgen voor de benodigde zekerheden en een wijkgerichte focus heeft. Ook met de 13 gemeenten is intensief overleg gevoerd in de afgelopen periode omdat het partnerschap met hen voor Vitras/CMD belangrijk is.

Vitras/CMD: zorg en werk gegarandeerd
Doordat Vitras/CMD zich met Espria gaat verbinden, staat zij sterk en kan Vitras/CMD doorgaan met datgene wat ze al ruim 50 jaar voor haar clienten doet: vertrouwde zorg dichtbij bieden. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, voorzien in hulpmiddelen als krukken en klossen, maatschappelijk werk, thuisbegeleiding en consultatiebureaus. Vitras/CMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ- blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten. Zo zijn recent kleinschalige wijkteams in de thuiszorg ingevoerd en is Vitras/CMD kernpartner in de Centra voor Jeugd en Gezin.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen