Voorlichtingsvideo Diabetes Risicotest

Array

De preventiecampagne Kijk op Diabetes heeft een voorlichtingsvideo gemaakt over de Diabetes Risicotest. In de vier minuten durende video wordt duidelijk uitgelegd wat het belang is van de Diabetes Risicotest, waar die verkrijgbaar is en hoe men de test moet invullen. De video stimuleert het gebruik van de test met als doel de kans op diabetes te verkleinen. De nieuwe video is in vier talen beschikbaar: Nederlands, Turks, Arabisch en Berbers. U kunt de instructiefilm hier bekijken. Alle versies zijn ook als download beschikbaar om te gebruiken bij voorlichtingsbijeenkomsten. De Diabetes Risicotest kan meteen online worden ingevuld.

Downloads
Download de video’s door de cursor op link te plaatsen en het bestand via de rechter muisknop op te slaan. De video’s zijn wmv-bestanden en hebben een resolutie van 768 x423 pixels. Vanwege de grootte van de bestanden kan het downloaden even duren.

Download Diabetes Risicotest video – Nederlands (95 mb)
Download Diabetes Risicotest video – Turks (93 mb)
Download Diabetes Risicotest video – Berbers (87 mb)
Download Diabetes Risicotest video – Arabisch (89 mb)

De campagne Kijk op Diabetes attendeert 45-plussers op hun risico om diabetes te krijgen. Kijk op Diabetes adviseert mensen met deze uitslag van de test naar de huisarts te gaan. Vroege opsporing van diabetes is belangrijk om complicaties voor te zijn. Bij een verhoogd risico kunnen mensen zelf veel doen om het risico op diabetes te verminderen.

Bron: DVN en Kijk op Diabetes

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen