Scheper ziekenhuis erkent aansprakelijkheid

Array
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is aansprakelijk voor de dood van een patient. De 40-jarige man overleed na een medische misser van maagchirurg Nick R..In het ziekenhuis overleden zeker vijf mensen nadat ze een maagverkleining kregen van Nick R.. Andere patienten hadden serieuze complicaties. Het ziekenhuis geeft toe dat de chirurg tijdens de operatie grote fouten maakte en dat het ook bij de nazorg misging. Verzekeraar MediRisk van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zal de weduwe een schadevergoeding uitkeren.Over de hoogte van de schadevergoeding wordt nog onderhandeld. Jagersma verwacht dat meerdere (nabestaanden) van patienten een uitkering krijgen van de ziekenhuisverzekeraar. Naast deze procedure loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar Nick R.. Negen patienten en nabestaanden hebben aangifte tegen hem gedaan.

Advocaat Pieter Jagersma heeft het ziekenhuis namens weduwe Herma Petersen aansprakelijk gesteld. De Meppeler overleed twee dagen nadat hij een maagverkleining had ondergaan. Later bleek dat bij de operaties van chirurg R. heel veel misging en dat meerdere patienten onnodig overleden.

Bron: RTL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen