Volledige OR Roessingh Revalidatie Techniek opgestapt na onenigheid met bestuurder

De volledige ondernemingsraad van Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) is afgetreden, na een conflict met de bestuurder over de centralisatie van de productie in Almelo. Dit meldt De Twentsche Courant Turbantia.Roessingh Revalidatie Techniek (RRT), volle dochter van Roessingh Beheer en zustermaatschappij van de gelijknamige kliniek in Enschede, wil alle productie van orthopedische hulpmiddelen als protheses en elastische kousen centraliseren in Almelo. Voor de medewerkers die nu in Enschede en Zwolle werken, betekent dit een vanaf 1 juli overplaatsing. In eerste instantie ging de ondernemingsraad akkoord met de centralisatie, maar adviseerde om inhoudelijke redenen de werkplaats in Zwolle te laten bestaan. De OR wees verder op het bezwaar van de langere reistijden van mensen uit Zwolle.De bestuurder wilde zijn plannen echter niet wijzigen, waardoor er een conflict ontstond. “Het conflict tussen de partijen liep zo hoog op, dat de voltallige OR is afgetreden,”zo laat De Twentsche Courant Turbantia weten.

De directeur van RRT laat aan de krant weten dat het vollledige traject van de Wet op Ondernemingsraden is doorlopen. Daarom zet hij de centralisatie door. Met bepaalde deelbesluiten wil hij wachten tot er een nieuwe ondernemingsraad is. De verkiezing hiervoor zal eind maart plaatsvinden.

Bron: ORnet



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen