TZT 2020 staat voor Toekomst Zorg Thuis

De Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie (NPCF) en de Stichting Onderzoek en Ontwikkeling Maatschappelijke gezondheidszorg (STOOM) zijn gestart met een verkenning van de toekomst van de thuiszorg. Dat gebeurt onder de naam TZT2020: de Toekomst Zorg Thuis in 2020. De grijze druk, de aantrekkende zorgvraag en de schaarse arbeid zijn de vooruitzichten aan de horizon van de thuiszorg. Velen kennen inmiddels deze toekomstbeelden en breken het hoofd over de houdbaarheid van de thuiszorg als maatschappelijke voorziening. Innoveren is de sleutel tot toekomstbestendig beleid en op gebieden als preventie, ICT, zorgtechnologie en arbeid worden al volop bakens verzet. Tal van rapporten gaan verschijnen uit een denktank van zorgprominenten. Klik hier en bekijk de TZT2020 website.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen