`Ondernemen’ in het Kinderziekenhuis, iets voor u?

UMC St Radboud
Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer die zaken wil doen met een goed gevoel? Meldt u dan aan voor de bijzondere Bedrijfsvriendenavond in het Radboud Kinderziekenhuis op 2 maart.

Zolang er geen wondermiddel is dat alle zieke kinderen beter maakt, zijn Bedrijfsvrienden onmisbaar voor de jonge helden in ons Kinderziekenhuis. Bedrijfsvrienden zijn ondernemers die via donaties activiteiten mogelijk maken om het leven van de kinderen in het ziekenhuis te veraangenamen. Nieuwe Bedrijfsvrienden zijn hard nodig voor nieuwe initiatieven.

Bedrijfsvriendenavond
Vijf jonge Wijchense ondernemers, verenigd in De Nieuwe Garde Wijchen, hebben het voortouw genomen om collega-ondernemers enthousiast te maken voor deze bijzondere vriendschap. Samen met het Radboud Kinderziekenhuis organiseren ze daarvoor een informatieavond. Aan dit initiatief geven ook andere – grote en kleinere – ondernemers belangeloos hun medewerking. Het Nimweegs Soaptheater vrolijkt de avond op.

Tijdens deze ontmoeting tussen bedrijfsleven en kinderziekenhuis leert u het Radboud Kinderziekenhuis beter kennen. En u ziet hoe belangrijk het is voor een ziek kind om meer te beleven dan alleen maar te liggen tussen vier ziekenhuismuren en behandelingen te ondergaan. Ook hoort u waaraan gedoneerd geld zoal besteed wordt.

Alvast een paar voorbeelden van projecten:

* Laptoppie: via een laptop contact maken met vriendjes en school.
* Snoezelkamer: een eigen knusse kamer in het ziekenhuis om even te chillen. Of om bij te komen van een vervelend onderzoek.
* Babywatch: thuis op de pc krijgen ouders hun zieke baby in beeld.

De Stichting Vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis voert de projecten uit.

Waar en Wanneer?

Radboud Kinderziekenhuis
dinsdag 2 maart, 18.00 tot 20.00 uur

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer weten over Bedrijfsvrienden, of wilt u zich aanmelden voor de informatieavond? Kijk op de website Bedrijfsvriendgezocht. Bezoek ook de website van de Stichting Vrienden van het Kinderziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen