Minister Klink blij met uitspraak rookverbod

De Hoge Raad heeft vandaag uitspraak gedaan over het rookverbod in de horeca. Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) reageert verheugd op de uitspraak. De Hoge Raad komt tot de conclusie dat het rookverbod in de horeca, geldend sinds 1 juli 2008, ook geldt voor horecagelegenheden zonder personeel.

Afgelopen zomer werd de handhaving van het rookverbod bij horeca zonder personeel tijdelijk opgeschort naar aanleiding van uitspraken van de gerechtshoven in Den Bosch en Leeuwarden. Het OM (Openbaar Ministerie) ging in cassatie. Met de uitspraak is een einde gekomen aan een periode van onduidelijkheid over de reikwijdte van de wet. Het rookverbod geldt voor de gehele horeca.

Minister Klink gaat er vanuit dat de horeca haar verantwoordelijkheid neemt en de uitspraak van de hoogste rechter over het rookverbod naleeft. Hij benadrukt dat er een onderzoek loopt naar ventilatiesystemen in de hoop dat dit in de toekomst tegemoet kan komen aan de kleine horeca. Tegelijk is nu de norm helder en zal de naleving op gepaste manier worden gehandhaafd. Nu het kabinet demissionair is, kan wijziging van regelgeving alleen als zaken niet controversieel zijn. Daarom is de huidige regelgeving in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad bepalend voor de horeca en de overheid.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen