Philips versterkt portfolio voor slaapdiagnostiek door overname Siesta Group

0
199

Philips versterkt portfolio voor slaapdiagnostiek door overname van auto-scoringactiviteiten van Siesta Group in Oostenrijk
Amsterdam, Nederland en Wenen, Oostenrijk – Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de Somnolyzer 24 x 7, de oplossing voor geautomatiseerde evaluatie (‘scoring’), van de Siesta Group in Wenen heeft overgenomen. Deze door de FDA goedgekeurde oplossing is bedoeld om de productiviteit van slaapcentra te verbeteren en is gebaseerd op de meest geavanceerde, klinisch gevalideerde technologie voor geautomatiseerde evaluatie die op de markt verkrijgbaar is. De Siesta Group is een bedrijf dat zich richt op wetenschappelijk onderzoek en klinische software en is gespecialiseerd in oplossingen voor polysomnografie-evaluatie* voor slaapcentra. De overgenomen activiteiten gaan deel uitmaken van de activiteiten op het gebied van slaapdiagnostiek binnen Philips Home Healthcare Solutions. Er zijn geen financiele details bekendgemaakt.

“Door de stijgende vraag naar onderzoek van slaapstoornissen is er bij slaapcentra, artsen en technici behoefte aan hulpmiddelen en diensten die consistentere en efficientere evaluaties mogelijk maken, zodat zij zich kunnen concentreren op die onderdelen van het slaaponderzoek en andere activiteiten die hun professionele expertise vereisen,” aldus Don Spence, CEO van Philips Home Healthcare Solutions. “De Somnolyzer 24 x 7 is een strategisch waardevolle toevoeging aan Philips’ portfolio voor slaapdiagnostiek. Hiermee kunnen wij de productiviteit van slaaplaboratoria verbeteren en de groei van slaapdiagnostiek voor onze klanten en ons bedrijf verder bevorderen.”

Verwacht wordt dat slaapdiagnostisch onderzoek in de komende jaren verder zal toenemen door de wereldwijd stijgende aandacht voor slaapstoornissen als het obstructieveslaapapneusyndroom (OSAS). In ontwikkelde markten biedt de technologie voor geautomatiseerde evaluatie de mogelijkheid om de productiviteit van slaapcentra te verbeteren. Daarnaast zijn slaapcentra in opkomende markten bij gebruik van deze technologie beter opgewassen tegen de problemen die een stijgende vraag naar slaapdiagnostisch onderzoek en de schaarsheid van slaapspecialisten met zich meebrengen.

De overname van de auto-scoringactiviteiten van de Siesta Group zorgt voor een verdere versterking van de vooraanstaande rol van Philips in het strategische groeigebied van de thuiszorg en steunt de wereldwijde expansie van Philips in de markten voor slaapdiagnostiek en OSAS-therapie.

De activiteiten op het gebied van wetenschappelijk en klinisch onderzoek maken geen deel uit van de overname en worden voortgezet door de in Wenen gevestigde Siesta Group.