Verscherpt toezicht Stichting Philadelphia Zorg, regio Berkel-IJsselstreek opgeheven

Array

De Inspectie voor Gezondheidszorg heeft op 11 februari 2010 het verscherpte toezicht voor Stichting Philadelphia Zorg, regio Berkel-IJsselstreek in Brummen opgeheven. Bij Philadelphia, regio Berkel-IJsselstreek, wordt aan ongeveer 200 clienten op verschillende locaties begeleiding aangeboden. De clienten zijn mensen met een ernstig verstandelijke beperking en ernstige lichamelijke beperkingen. Ook wordt begeleiding geboden aan mensen met een sterk gedragsgestoorde ernstig verstandelijke handicap en met een sterk gedragsgestoorde licht verstandelijke handicap.

Op 1 maart 2009 stelde de inspectie wegens tekortkomingen in de kwaliteit van zorg het verscherpt toezicht in. Op de risicoaspecten zelfbepaling en medezeggenschap, individuele planning en ondersteuning, individuele planning en dagbesteding, deskundigheid personeel en vrijheidsbeperkende maatregelen waren er matige tot hoge risico’s.

De inspectie heeft na het onder verscherpt toezicht stellen de verbeteringen aan de hand van voortgangrapportages nauwlettend gevolgd. Op 10 december 2009 heeft de inspectie de organisatie bezocht om vast te stellen in welke mate de organisatie er in geslaagd is de eerder aangetroffen risico’s te verminderen.

De inspectie heft het verscherpt toezicht op om de volgende redenen:
– Door proactief te handelen, gesteund door gemotiveerde medewerkers, heeft SPZ, regio Berkel-IJsselstreek op vier van de vijf bovengenoemde risicoaspecten vooruitgang geboekt.
РClienten hebben meer inspraak en zeggenschap gekregen, taken en bevoegdheden van alle medewerkers in het primair proces zijn bekend en 80 procent van de nieuwe ondersteuningsplannen was eind november klaar. Clienten worden nu beter begeleid vanuit ̩̩n clientperspectief.
– Er is structurele aandacht voor deskundigheidsbevordering.
– Er is een einde gekomen aan de organisatorische ontrust, Er is een duidelijke overlegstructuur opgezet, waardoor de onderlinge communicatie bevorderd is.

De inspectie blijft wel letten op de personele bezetting op twee locaties en kijkt of de Wet Bopz volgens wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. De inspectie ontvangt hiervoor een plan van aanpak en een voortgangsrapportage van Philadelphia, regio Berkel-IJsselstreek, waarin wordt aangegeven hoe de kwaliteit van zorg verder wordt verbeterd. De inspectie brengt in de tweede helft van 2010 een bezoek om te kijken of de stijgende lijn wordt vastgehouden

De bevindingen van het onderzoek van de inspectie staan in het onderstaande rapport.

Bijlagen:

Brummen_Philadelphia_Zorg_V1.pdf Brummen Philadelphia Zorg VT december 2009 [554Kb]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen