Ongebruikte H1N1-vaccins in maart opgehaald

Array

Dit weekend ontvangen huisartsen een brief met de aankondiging dat de overgebleven H1N1-vaccins in maart worden opgehaald bij uw praktijk. De precieze datum ontvangt u enkele dagen van tevoren per e-mail. De minister heeft het NVI opdracht gegeven de overgebleven vaccins op te halen en te vernietigen. Deze worden in maart bij uw praktijk opgehaald. De precieze datum ontvangt u enkele dagen van tevoren per e-mail.

Tevens geeft de ophaalactie inzicht in het aantal vaccins dat per batch-levering is overgebleven. Dit moet de minister contractueel melden aan de vaccinproducenten. We benadrukken dat dit niet bedoeld is als controle per praktijk, het ophalen gebeurt anoniem.
Hieronder wordt toegelicht hoe de procedure zal verlopen. Deze instructie ontvangt u ook nog per e-mail, samen met de datum waarop de transporteur de flacons komt ophalen.

De SNPG verzoekt huisartsen:

  • De ongebruikte flacons in bijgevoegde sealbag te doen voorafgaand aan de dag dat deze wordt opgehaald (geen geopende flacons, deze dienen 24 uur na opening te worden vernietigd)
  • De sealbag dicht te plakken door de plakstrip te verwijderen
  • Uw handtekening te zetten op het formulier van de transporteur die de sealbag ophaalt. Dit ter controledat de transporteur alle opgehaalde sealbags en vaccins inlevert bij het NVI

Ook graag attentie voor het volgende:

  • Het betreft alleen vaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), geen vaccins tegen de seizoensgriep
  • Geen spuiten met naalden (die kunt u houden en bewaren voor andere, niet commerciele, doeleinden)
  • De ongebruikte flacons hoeven niet gekoeld te zijn
  • Indien u geen flacons over heeft, kunt u dit doorgeven via [email protected]. Ook kunt u dit doorgeven door een reply te sturen op het e-mailbericht met de ophaaldatum
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen