Internationale Masterclass Eerstelijn in Londen

Internationale Masterclass Eerstelijn in Londen,
18 tot 21 mei 2010
Voor maximaal 40 leidinggevenden en ervaren professionals organiseert het Julius Centrum van het UMC Utrecht van 18 – 21 mei 2010 in Londen een Masterclass over de Engelse Eerstelijnszorg. Zij organiseren de Masterclass samen met The King’s Fund Centre gelegen in het centrum van Londen, nabij Oxford Circus en Regent Street.

Dit centrum neemt in de UK een vooraanstaande positie in met betrekking tot onderwijs over en onderzoek naar innovaties in de eerste lijn. De voertaal van de Masterclass is Engels. Op 18 mei 2010, in de middag: heenvlucht naar Londen, transfer naar hotel en op 21 mei 2010, in de middag: terugvlucht naar Amsterdam.

De plenaire lezingen vinden plaats in het King’s Fund Centre en gaan onder meer over: kleinschalig binnen grootschaligheid, chronische zorg in de eerste lijn, werken in teams, taakherschikking, preventie in de eerste lijn en nieuwe vormen van bekostiging. De site visits vinden plaats in Londen.

Bestemmingen kunnen zijn: gezondheidscentra, poliklinieken, samenwerkingsverbanden en patientenorganisaties. De site visits vinden plaats in groepjes van 8 tot 10 personen. Deelnemers kunnen aan maximaal 3 site visits deelnemen. We richten het programma zo in dat deelnemers hun eigen traject kunnen samenstellen. Op dit moment zijn twintig aanmeldingen binnen. Wilt u mee, kennisnemen van de Engelse aanpak en reflecteren met uw groepsgenoten op uw eigen eerstelijnswerk? Klik dan hier, lees de Engelstalige brochure onder het kopje Masterclasses en meld u aan.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers