Trimbos Instituut vergelijkt op 17 juni Nederland met Finland

Array

Finland heeft een sterk ontwikkelde eerstelijns geestelijke gezondheidszorg met vele ambulante en kleinschalige residentiele voorzieningen. De eerstelijns GGz aldaar is geïntegreerd in de algemene eerstelijnszorg. Op 17 en 18 juni presenteert dit land haar eerstelijns GGz via site visits, plenaire lezingen en workshops. Dat gebeurt tijdens het tiende congres van het International Network on Integrated Care (INIC) in Finlands tweede stad Tampere.

Peter van Splunteren is leidinggevend onderzoeker van het Trimbos Instituut. Hij presenteert de Nederlandse eerstelijns GGz op dat congres en vergelijkt deze met de Finse die eerder op het congres aan bod komt. Tevens besteedt hij aandacht aan de, inmiddels internationaal befaamde, Nederlandse disease management programma’s voor mensen met een depressie, angststoornis of schizofrene aandoeningen.

Bent u geïnteresseerd in de Finse, Nederlandse en (de Engelse die ook aan de orde komt) eerstelijns GGz? Wilt u zich laten inspireren door buitenlandse voorbeelden en reflecteren op uw eigen zorginnovaties? Meld u aan en zie het licht in Tampere bijna 24 uur per etmaal op 16, 17 en 18 juni.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen