Ruim 8000 zieken en gehandicapten met de Zonnebloem op vakantie

Array

Meer dan 8.000 zieken en gehandicapten gaan in 2010 met de Zonnebloem op vakantie. Dat maakte de vrijwilligersorganisatie maandag 1 maart bekend bij de start van het vakantieseizoen. In Arnhem vertrok het vakantieschip Ms de Zonnebloem met de eerste 69 fysiek beperkte reizigers voro haar eerste reis naar Duitsland.

Van de ruim 8.000 Zonnebloem-vakantiegangers gaan er 3.000 mee op het aangepaste schip. De overige 5.000 hulpbehoevende reizigers nemen deel aan de bus-, vlieg en watersportvakanties. Daarmee is het reisaanbod even groot als in 2009. Met dit verschil dat er nog nooit zoveel keuze was uit bestemmingen en soorten reizen. Want de marktleider op het gebied van aangepaste vakanties voegde opnieuw twee Nederlandse aanwinsten, drie Duitse nieuwkomers en een tweede vliegbestemming aan de Spaanse costa aan haar aanbod toe.  

Versterking
De nieuwkomers in eigen land zijn de Putse Hoeve in het Brabantse Bergeijk en het gloednieuwe Welloord in het Limburgse Bocholtz. De Duitse ‘versterking’ bestaat uit de terugkeer van Winterberg en twee nieuwe juweeltjes in het Zwarte Woud: Bad Herrenalb en Bad Peterstal. Tot slot krijgt het Spaanse Benidorm gezelschap van het eveneens aan de Costa Blanca gelegen Rojales. Een ander nieuwtje is het bezoek aan het spectaculaire nautische evenement SAIL Amsterdam, tijdens een van de Nederlandse vaarvakanties. Uiteraard staan ook weer speciale LinQ-vakanties voor jongeren (18 tot 45 jaar) en vakanties voor deelnemers van 40 tot 65 jaar op het programma. Ruim 7.800 vrijwilligers, waaronder een kleine 3.000 verpleegkundigen en ziekenverzorgenden maken de vakanties mogelijk.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen