VieCuri verpleegkundigen leren via e-learning

Array

VieCuri heeft in samenwerking met Atrivision een digitaal leerportaal, de VieCuri Academie (ViA), geïmplementeerd, gecombineerd met e-learning. Het leerportaal is beschikbaar voor alle 2.600 medewerkers van de Ziekenhuizen in Venlo en Venray. De e-learning richt zich in eerste instantie op de verpleegkundigen waarvoor continue bij- en nascholing vereist is. Met de nieuwe leeroplossing kunnen medewerkers zicht houden op hun voortgang, digitaal inschrijven voor (klassikale) opleidingen en flexibel online training volgen in eigen tijd en tempo. Het leerportaal voorziet managers van actuele voortgangsinformatie met betrekking tot voortgang van de ontwikkeling van medewerkers.

Het project om te komen tot het ViA leerportaal en de e-learning is in september respectievelijk november 2009 gestart en vandaag gelanceerd. Atrivision en VieCuri zijn een samenwerking gestart om dit jaar een groot aantal e-learning modules voor de zorg te ontwikkelen. Deze modules, met praktijksimulaties en achtergrondkennis, zullen ook aan andere zorginstellingen aangeboden worden. Naast het leerportaal en de e-learning modules heeft VieCuri ook een auteursomgeving beschikbaar. Hiermee kunnen experts uit het ziekenhuis hun kennis vertalen naar e-learning en deze snel uitwisselen binnen de organisatie. Het Leerhuis dat bij VieCuri al sinds 2007 alle activiteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en opleiding coördineert, vervult hierbij een faciliterende rol.

“Wij zijn blij dat we met het leerportaal en de ontwikkeling van e-learning een slag hebben kunnen maken in de uitbouw van het Leerhuis als kenniscentrum”, aldus Monique Dings, Unithoofd VieCuri Leerhuis: “Met deze technologische oplossing kunnen wij die rol flexibeler invullen binnen de organisatie, maar kunnen we ook diensten leveren aan onze ketenpartners in de regio. Dit komt de kwaliteit van de zorg alleen maar ten goede”. Over de samenwerking met Atrivision stelt zij: “Atrivision heeft ons als partner bijgestaan gedurende de implementatie. Deze professionele ondersteuning heeft ertoe geleid dat wij in korte tijd succes hebben kunnen behalen”.

Robina van de Pol, Directeur van Atrivision, is trots op de implementatie bij VieCuri: “We hebben de samenwerking met VieCuri als uitstekend ervaren. Deze heeft niet alleen geleid tot een succesvolle implementatie van het leerportaal, maar ook tot de gezamenlijke ontwikkeling van e-learning modules. De inhoudelijke expertise van VieCuri gecombineerd met onze kennis van didactisch ontwerp zorgen voor hoogwaardige e-learning modules. Deze zullen wij als Atrivision breder in de zorgmarkt gaan zetten. Daarbij sluiten we samenwerking met andere zorginstellingen rond de ontwikkeling van e-learning zeker niet uit.”

Over VieCuri Medisch Centrum
VieCuri Medisch Centrum (www.viecuri.nl) voor Noord-Limburg is een algemeen opleidingsziekenhuis,behorende tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, met locaties in Venlo en Venray. Met ruim 2600 medewerkers, 130 specialisten, ruim 90 arts-assistenten en vele vrijwilligers zet VieCuri zich in voor een kwalitatief goede behandeling, verzorging en begeleiding van patienten.

Over Atrivision
Atrivision (www.atrivision.com) is een bureau voor innovatieve leeroplossingen uit Amersfoort. Atrivision helpt toonaangevende organisaties binnen de overheid, zorg en het bedrijfsleven met consultancy, outsourcing en e-learning om opleiding, training en talentontwikkeling van medewerkers te optimaliseren.

Atrivision

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen