Medewerkers slopen Spoedeisende hulp Ziekenhuis Rijnstate

De medewerkers van de Spoedeisende Hulp (SEH) van Ziekenhuis Rijnstate luidden maandagavond de start van de verbouwing van hun afdeling in door zelf al te beginnen met de sloopwerkzaamheden. Met eigen gereedschap namen zij hun kans waar en sloegen een muur van de SEH stuk. Deze ludieke actie vormt de aftrap van een 18 maanden durend verbouwingstraject om te komen tot een geheel vernieuwde Spoedeisende Hulp.

Waarom verbouwen?
Bij de Spoedeisende Hulp van Ziekenhuis Rijnstate is de acute zorg voor alle vormen van zorg vertegenwoordigd, met uitzondering van de verwezen patienten met hartklachten. Deze gaan naar de eerste harthulp.
De toeloop van patienten naar de SEH is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In 1999 is rekening gehouden met een maximum van 16.000 patienten op jaarbasis, in 2009 ontving de SEH ruim 32.000 patienten. Hiervan waren 5.000 patienten kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De huidige SEH is te klein geworden voor deze grote patientengroep.

Hoe gaat de nieuwe SEH eruit zien?
De nieuwe SEH wordt bijna drie keer zo groot, van 800 m2 naar 2200 m2. Een van de belangrijkste verbeteringen is de privacy en rust die we onze patienten op de nieuwe SEH kunnen bieden. Er is nadrukkelijk rekening gehouden met een rustige en vriendelijke uitstraling van de afdeling. Er komen twee ingangen: een voor ambulances en een voor zelfstandig binnenlopende patienten. Op deze website vindt u een 3D-impressie en film over de nieuwe SEH van Ziekenhuis Rijnstate.
Spoedeisende hulp locatie Ziekenhuis Rijnstate

Kinderen op de SEH
Binnen de nieuwe Spoedeisende hulp is een aparte kinderunit ingericht voor acute zorg bij kinderen. Deze unit bestaat uit vier onderzoekbehandelkamers, een kindvriendelijke wachtkamer en een eigen receptie. Kinderen worden dan niet meer geconfronteerd met volwassen ziektebeelden of letsels. Ook de behandelkamers hebben een kindvriendelijke en angstverminderende uitstraling volgens het ‘Healing environment’ principe. Er zullen nauwelijks tot geen medische materialen op de kamer te zien zijn.

Wat gaan patienten er van merken?
Tijdens de bouwwerkzaamheden, die 18 maanden in beslag zullen nemen, draait de huidige Spoedeisende Hulp gewoon door. Patienten worden ter plekke geïnformeerd over een eventuele gewijzigde routing of eventuele overlast van de werkzaamheden.

Bron: Ziekenhuis Rijnstate

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen