Nederlanders vinden een mooi, gezond gebit van groot belang

Maar liefst 94% onderschrijft de waarde van het hebben van gave tanden. Toch is men maar matig tevreden met het eigen gebit: gemiddeld krijgt het slechts een 6,9 als cijfer. Een derde van de Nederlanders is ronduit ontevreden met het gebit en is bereid voor mooie tanden te investeren. Na vakantie, beslaat een gezond en gaaf gebit de tweede plaats van de wensenlijst, nog vóór nieuwe kleding of het aanschaffen van gadgets. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit online onderzoek verricht door bureau Multiscope in opdracht van CDC Kliniek. Het betreft hier een representatieve steekproef onder ruim 500 respondenten. CDC Kliniek, de grootste kliniek voor tandzorg van Nederland, biedt mondzorg in de breedste zin des woords en gebruikt de inzichten van het onderzoek om haar behandelingen verder uit te breiden en communicatie af te stemmen op de wensen en behoeften van de client.

Van groot belang
Voor velen is een stralend gebit representatief voor een goede mondgezondheid en draagt het bij aan een krachtige uitstraling en een zelfverzekerd gevoel. Bijna 95% van de Nederlanders vindt het hebben van een gezond en mooi gebit dan ook van belang. Overigens neemt dit belang toe met het ouder worden: vindt 34% van de jongeren (25 jaar of jonger) het heel belangrijk, zo is dat 67% bij de groep 65-plus. Onder een mooi gebit wordt verstaan dat de tanden wit zijn en natuurlijk van vorm.

Tevredenheid kan beter
Op het gebied van het gebit, laat de tevredenheid bij Nederlanders te wensen over. Ruim 32% geeft aan niet blij te zijn, omdat het gebit ongezond of in slechte staat zou zijn. Jongeren onder de 25 jaar en 65-plussers zijn het meest tevreden, 46-55 jarigen het minst. Vragend naar een cijfer, wordt gemiddeld een magere 7 gegeven aan de tanden (6,9).

Geld? Dan op vakantie én mooie tanden!
Het oplossen van gebitsproblemen staat hoog op de verlanglijst van de Nederlander. Maar liefst 86% van de mensen met een gebitsprobleem, zoekt naar een oplossing. Daarbij speelt de eigen tandarts een grote rol: maar liefst driekwart gaat te raden bij zijn eigen specialist. Voor een verzorgd, mooi gebit is men bereid (eenmalig) te investeren.

Op de vraag waar men geld aan zou uitgeven, als het voorhanden zou zijn, nam het gebit een verrassende tweede plaats in. De top 3:

1)     Vakantie

2)     Gebit

3)     Nieuwe kleding

Zowel mannen als vrouwen zijn desgevraagds bereid eenmalig nieuwe kleding op te geven in ruil voor een gezond en mooi gebit.

CDC Kliniek: specialist in mondzorg
CDC Kliniek is de grootste tandheelkundige kliniek van Nederland. De kliniek, in 1999 opgericht door Rob en Eric Dral, beschikt over drie vestigingen in Best, met 21 ultramoderne behandelkamers, waaronder vier compleet geoutilleerde behandelkamers voor narcose en implantologie, twee inpandige sterilisatieafdelingen, twee inpandige laboratoria en een CT-scan. Alles wordt in eigen huis gedaan en gemaakt, zodat de kwaliteit gewaarborgd is. CDC Kliniek heeft in 2009 voor de tweede maal het kwaliteitskeurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) ontvangen en is in 2008 en 2009 door Deloitte uitgeroepen tot een van de 50 best geleide ondernemingen van Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen