Open Dag UMCG 20 maart

Array

Altijd al willen weten wat een PET- of MRI-scan is en wie er in die gele helikopter zitten die u regelmatig ziet overvliegen? Of bent u nieuwsgierig naar de zorg die het Slaapapneu Centrum zware snurkers biedt of vraagt u zich af wat het doel is van dat grootschalige bevolkingsonderzoek LifeLines? Kom dan op 20 maart naar het UMCG.

Luisteren, kijken en zelf doen
Met de vrijwillige inzet van maar liefst 650 medewerkers, trakteren we u deze dag op een schat aan informatie over de moderne gezondheidszorg. We vertellen u op een begrijpelijke manier over belangrijke onderzoeken en laten u zelf aan proefjes deelnemen. Ook herhalen we deze dag een aantal lezingen van de inmiddels enorm populaire UMCG Medische Publiekacademie. Als u deelneemt aan een van de vele rondleidingen ziet u met eigen ogen hoe verschillende afdelingen werken. Ook laten we u deze dag zien wat er allemaal bij komt kijken om in het UMCG alles op rolletjes te laten lopen.
Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten, waarover u kunt horen, die u kunt bekijken of waaraan u zelf kunt deelnemen.

Teddy Bear Hospital en Medische Jeugdacademie
Voor kinderen en jongeren is er een speciaal programma. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun knuffels door studenten Geneeskunde laten ‘onderzoeken’ in het Teddy Bear Hospital en ze mogen zelf assisteren. Ook kunnen zij deelnemen aan een speurtocht door het ziekenhuis.
Jongeren van ca. 12 tot 16 jaar kunnen de Medische Jeugdacademie bezoeken. Speciaal voor deze jongeren worden er lezingen gehouden met onderwerpen als “Van lucht word je niet dik” en “Het verliefde brein”.
Programma

In het menu aan de linkerzijde van deze pagina vindt u meer informatie over het programma van de Open Dag, de bereikbaarheid van het UMCG en parkeren.

Onder aan deze pagina kunt u de flyer van de Open Dag downloaden.

Wij doen ons uiterste best er voor u een informatieve, inspirerende en plezierige dag van te maken. U bent van harte welkom!

Open Dag UMCG

Datum: zaterdag 20 maart 2010.

Tijd: 10.00 – 15.00 uur.

Locatie en/of start activiteiten: begane grond ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen