Tiende sterfgeval door Q-koorts

Array

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven heeft vandaag bekend gemaakt dat opnieuw een patient is overleden aan chronische Q-koorts. Het aantal mensen dat dit jaar is overleden aan Q-koorts is daarmee opgelopen tot drie. Donderdag maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend dat er opnieuw iemand is gestorven aan chronische Q-koorts; vorige week werd melding gemaakt van twee doden.De patient die ook andere ernstige kwalen had leed al langer aan de ziekte. Officieel komt het dodental door Q-koorts nu op tien te liggen, maar deskundigen vermoeden dat het werkelijke aantal slachtoffers hoger ligt. Vorig jaar raakten ruim tweeduizend mensen besmet door de Q-koorts en dit jaar zijn er tweehonderd meldingen bijgekomen.
Ruim de helft van de mensen die besmet zijn met Q-koorts wordt niet ziek. Veelal krijgen degenen die wel ziek worden er binnen twee tot drie weken na de besmetting last van.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen